luni, 26 mai 2014


Stiu ca v-ati saturat cu totii sa tot auziti de statul de drept. Aceasta sintagma a fost atat de mult folosita si rostita de o serie de politicieni demagogi din Romania incat a ajuns in derizoriu.

In luna ianuarie a acestui an , la initiativa noastra a celor de la Glasul Moldovei , a catorva prieteni inimosi care au organizat un eveniment pe Facebook si cu ajtorul deputatului Tudor Ciuhodaru , am reusit sa initiem un proiect de lege pentru ca taxa Radio-TV sa devina optionala si sa fie platita doar de cei care opteaza in continuare pentru acest serviciu.


Noi am considerat ca de prea mult timp TVR serveste scopurile politicienilor si nu pe cel al cetatenilor obligati sa plateasca aceasta taxa. Am organizat o petitie care a strans aproape 2000 de semnaturi dar mai important de atat au fost mesajele si comentariile oamenilor atat pe pagina petitiei cat si pe pagina noastra de facebook dedicata acestui scop.

Pana la urma , propunerea noastra legislativa a trecut atat de Camera Deputatilor , de Camera Senatului, de toate comisiile posibile si imposibile , de Curtea Constitutionala a Romaniei ca intr-un final sa ajunga la faza de promulgare.

Cand legea a fost initiata USL inca exista si pe atunci atat Crin Antonescu cat si PNL erau declarati impotriva presedintelui Basescu si sefia TVR-ului a revenit unui om recomandat de catre PNL , Stelian Tanase. Nu mai insistam pe neregulile si magariile facute de Stelian Tanase la conducerea TVR legate de salarii nesimtite pentru prieteni si clientela ca sunt de mult discutate pe pagina petitiei.

Practic , acum se pare ca exista o anumita apropiere a presedintelui de dragutul de Crinut , brusc se trimite legea pentru reexaminare inapoi la Camera Deputatilor, pentru ca daca "da" in TVR da in Stelian Tanase , numit acolo de PNL. Cei care conduc aceasta tara lovesc mereu si mereu in vointa poporului si nu tin seama deloc de ceea ce vrea acest popor ! 

Cum sa functioneze Romania si statul de drept cand statul de drept este mereu faultat ? Cand deciziile democratice ale majoritatii ( pentru ca sutele de deputati si senatori asta reprezinta , vointa poporului roman , vointa cetatenilor ) sun neglijate mereu si mereu unde naiba mai este Romania un stat de drept ?

Cu alte cuvinte se chinuie ciobanii sa pasca oile , sa le pazeasca de lup, sa mulga laptele si cand duc laptele sa-l puna la prins sa faca branza vine unul si varsa galeata cu lapte ! De asta nu functioneaza Romania ! Statul de drept nu mai exista !

Parerea romanilor nu mai conteaza pentru nimic ce tine de viata lor , de banii lor , de sanatatea lor , de gaze de sist , de Rosia Montana, de cianuri si de multe alte aspecte care conteaza pentru viata zilnica a cetatenilor.

Prin aceasta lege prost conceputa inca de pe vremea lui Adrian Nastase , alt odios al politicii romanesti bocit cu lacrimi de crocodil pe la televiziunile de propaganda s-au produs si inca se produc abuzuri. Sunt foarte multe situatii aberante legate de aceasta lege. Micilor comercianti le ingreuneaza pe nedrept activitatea si la drept vorbind sunt foarte multe exemplele aberante cand li se impune multora aceasta taxa tampita pentru spatii unde nici macar nu locuiesc , depozite sau pentru mici tonete.

De curand angajatii TVR au intrat in greva pe perioada nedeterminata  si vor demisia lui Stelian Tanase. Noi am semnalat de multa vreme neregulile de la TVR care s-a transformat intr-o adevarata gaura neagra pentru banul public si intr-o trompeta elctorala pentru politicieni.

Nu mai insistam prea mult nici pe motivele care ne-au facut sa initiem aceasta propunere legislativa pentru ca le puteti gasi pe pagina petitiei explicate etapa cu etapa .

http://www.dcnews.ro/angaja-ii-tvr-intra-in-greva-pe-perioada-nedeterminata_444181.html

http://www.petitieonline.com/signatures/abuzul_vanzarii_conditionate_-_taxa_radio-tv_pe_factura_energie/0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii