joi, 22 mai 2014


Nu mai este nici un secret pentru nimeni ca pentru SUA piata uriasa chineza reprezinta o tinta pentru marfurile sale de export din agricultura. Insa in ultimul timp China refuza aproape tot porumbul importat din SUA neaproband varietatile de porumb modificate genetic.

Din aceasta cauza China si-a intors atentia catre alte piete si a inceput sa importe cereale din Ucraina. Conform agentiei chineze de stiri Xinhua , in anul 2013 nu mai putin de 600 de tone de porumb modificat genetic importat din SUA a fost respins de catre autoritatile chineze. Astfel, in ultimii ani SUA inregistreaza un declin major al vanzarilor de cereala in China.

Guvernul chinez a demarat un program prin care a fost de acord sa finanteze 3 miliarde de dolari pentru proiecte de agricultura in Ucraina, asigurandu-si in acest mod rezerva strategica de produse agricole si reducand semnificativ dependenta de importurile din SUA , care au incercat in ultimul timp sa impuna produse agricole modificate genetic pe piata chineza.

Ucraina poate exporta 18 milioane de tone de porumb fiind astfel al treilea mare exportator de cereala dupa SUA si Brazilia. In China exista o reticenta mare impotriva produselor modificate genetic asa ca SUA inregistreaza pierderi uriase.

Deja politica satanista a celor de la Mosanto si Syngenta se dovedeste a fi o politica paguboasa. Aceste corporatii sunt rautatea si lacomia intruchipata. Dupa ce ca-ti otravesc hrana se asteapta sa le si mai platesti ca te ucid cu buna stiinta. In SUA , acolo unde s-au efectuat de-a lungul timpului studii asupra alimentatiei cu produse modificate genetic s-a dovedit ca au un impact foarte negativ asupra sanatatii umane.

Sursa :

http://www.businessweek.com/news/2014-01-06/china-rejecting-u-dot-s-dot-corn-as-first-shipment-from-ukraine-arrives

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii