joi, 29 mai 2014


Istoria trebuie sa fie cunoscuta exact asa cum a fost cu adevarat , cu bune si cu rele , pentru a putea invata atat din lucrurile bune dar mai ales pentru a nu le repeta pe cele rele. Insa cum puteti califica voi imaginile de mai sus ? Dintr-o poza care nu contine nici sange nici moarte se adauga condimentul care lipsea?

Am fost invatati inca de la varste fragede sa credem anumite lucruri petrecute in istorie dar adeseori ni s-a spus ca istoria o scriu invingatorii. Se pare ca de cele mai multe ori invingatorii purtau ochelari de vedere si pe cei cu dioptriile potrivite.
Cand vezi cat au putut falsifica pentru a face o propaganda cat mai buna si sa demonizeze o tabara sau alta deja te intrebi daca mai are vreo "valoare" istoria invatata pana acum. Se pare ca unica metoda prin care sa cunosti istoria cu adevarat este sa o traiesti tu insuti.

Din imagini nevinovate unii au transformat oameni fara nici o vina in monstri pentru o eternitate. Se pare ca adevaratii monstri sunt de multe ori cei care scriu istoria, cei care otravesc minti si spala creiere.

Cand vezi asemenea imagini trucate cum sa mai poti crede ca ceea ce ai invatat pana acum este adevarat ? Daca la acest nivel s-a falsificat istoria atunci nu mai are rost sa se predea aceasta disciplina in scoli pentru le umplem capul copiilor nostri cu minciuni.
Acesta de mai sus exemplu este un exemplu de manipulare prin omitere. Prin taierea unor amanunte din imagine observatorul , cel care priveste noua imagine , ar trage la prima vedere o cu totul alta concluzie decat daca ar vedea imaginea originala.


Propunem o singura intrebare : de ce e nevoie de minciuna pentru a prezenta istoria ? Oare copiii nostri nu au dreptul sa stie adevarul despre ce a facut cu adevarat umanitatea ? Uneori cei mai odiosi criminali sunt cei care sterg cu buretele istoria , cei care omoara adevarul.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii