joi, 22 mai 2014


Din cauza unui atac cibernetic recent Ebay le cere tuturor utilizatorilor sa-si schimbe urgent parolele. Atacul a compromis parolele utilizatorilor si datele nefinanciare.

Atacatorii au folosit elemente de acreditare ale angajatilor pentru a obtine acces neautorizat la reteaua companiei Ebay si la o baza de date care conține numele clienților, parole criptate, adrese de email, adrese fizice, numere de telefon și datele de naștere. 

Baza de date nu conține informații financiare sau alte informații personale confidențiale, și a fost compromisa între sfârșitul lunii februarie și începutul lunii martie. eBay a detectat log-in-urile primului angajat compromis  prin folosirea unor elemente de acreditare  de catre persoane neautorizate în urmă cu două săptămâni. Compania spune că a văzut nici o dovadă a activității neautorizate pe eBay, dar că utilizatorii ar trebui să schimbe în continuare parolele lor. 

Începând cu aceasta saptamana, utilizatorii eBay vor fi anunțat prin e-mail, pe site-ul Ebay.com și pe alte canale de marketing pentru a schimba parola. În plus , compania le cere utilizatorilor să schimbe parola eBay, si daca utilizatorii au folosit aceeasi parola si pe alte site-uri le recomanda sa schimbe si aceste parole, de asemenea. Aceeași parolă nu ar trebui să fie utilizate pe mai multe site-uri sau conturi. 

Sursa:
http://www.businessinsider.com/ebay-paypal-password-changes-2014-5#ixzz32OkstVtd

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii