sâmbătă, 10 mai 2014


Tinerii ecologisti din Romania si Republica Moldova au organizat o actiune comuna de salubrizare. Ecologistii au curatat zonele de langa ambele frontiere de peste Prut , cele doua grupari intalnindu-se exact la granita.


Manifestarea a avut dubla simbolistica , in afara de nota pur ecologica fiindca era si ziua Europei s-a sugerat simbolic ca se "curata" drumul Republicii Moldova catre Europa , tinerii ecologisti din cele doua tari continuandu-si actiunea de salubrizare .

Altfel spus ni s-a sugerat o curatare simbolica a eventualelor obstacole in calea integrarii Republicii Moldova in Uniunea Europeana si in peisajul european. 

Este o iniativa demna de laudat si apreciem si simbolistica acestei manifestari. Locul Republicii Moldova este in Europa , alaturi de valorile democratiei si de ce nu , alaturi de fratii lor romani intr-o Romanie reunita.

Nu ar fi rau daca orase din Republica Moldova ar participa la actiuni ecologice de amploare cum sunt cele organizate in Romania anual : Orasul Reciclarii de exemplu , unde primariile oraselor din Romania se intrec intre ele si sunt oferite premii consistente oraselor castigatoare , premii de care sa se bucure cei mai "ecologisti" dintre cetatenii acestor orase.

Surse :
http://www.publika.md/drumul-spre-europa--mai-curat-ecologisti-din-republica-moldova-si-romania-s-au-intalnit-la-granita-pentru-o-actiune-de-salubrizare_1920611.html


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii