sâmbătă, 15 martie 2014


Putina lume stie de tratativele secrete tinute cu scopul de a uni Ungaria cu Romania din anul 1919. De asemenea in 1886 si Bulgaria si-a manifestat interesul de a se uni  intr-o confederatie cu Romania. Astfel Romania de astazi ar fi aratat cu totul altfel din mai multe puncte de vedere. In primul rand teritoriul tarii ar fi fost la fel de mare ca in timpul celui mai mare regat al geto-dacilor din timpul lui Burebista.


Impotriva unirii Romaniei cu Bulgaria pregatita in detaliu intre 1886-1887 de cele doua tari a intervenit Rusia care isi vedea periclitate interesele in zona , aceasta dorindu-si dintotdeauna sa-si extinda influenta si sa faca jonctiunea inclusiv teritoriala cu toate tarile de origine slava din Europa iar aparitia unui nou stat puternic in zona fie el si sub forma unei confederatii romano-bulgare cu armata comuna si implicit interese comune i-ar fi dat Rusiei planurile peste cap.

Rusia a amenintat cu razboiul cele doua tari daca nu renunta la planul unificarii si pentru a se evita un razboi cu imprevizibila Rusie acestea au renuntat definitiv la proiect pe 15 iunie 1887.

In 1919 nobilii maghiari (contii Banffy ,Bethlen si Teleki ) i-au propus regelui Ferdinand I al Romaniei sa fie rege atat al Romaniei cat si al Ungariei. Se dorea tot o monarhie dualista asa cum fusese Austro-Ungaria in care locul Austriei bineinteles acum ar fi fost luat de Romania.

Cum ar fi aratat un amalgam intre cele trei tari acum ? Intre Romania , Bulgaria si Ungaria ? Insa ursul rus n-a dormit si n-a dorit formarea unui asemenea stat puternic in sud estul Europei. Mai mult a dezbinat si mai tare cele trei tari vecine si a uneltit sa le asmuta una impotriva celeilalte facand o alianta intre Rusia , Ungaria si Bulgaria pentru a invada Romania si a o dezmembra teritorial in bucati pana la desfiintare.

In mod clar daca Rusia nu s-ar fi opus formarii unei confederatii romano-bulgaro-ungare acum cele trei popoare ar fi fost deja mult mai apropiate si s-ar fi eliminat total conflictele inter-etnice. In timpul regatului Romaniei Mari pe teritoriul Romaniei traiau in armonie si liniste mai multe minoritati etnice : maghiari , secui , sasi , evrei , armeni , turci ,tatari,bulgari ,lipoveni,ucraineni,sarbi,etc.

Arsenie Boca chiar are o profetie prin care ne anunta ca aceasta alianta dintre Rusia , Ungaria si Bulgaria se va forma din nou cu acelasi scop de a ataca si de a dezmembra teritorial Romania. Data trecuta am pierdut Ardealul , Bucovina , Basarabia si Cadrilaterul. Acum ce vom mai pierde ? Cititi si despre Khazaro-Ungaria care in contextul actual nu mai este doar o terorie conspirationista !

PS: inca un motiv pentru rusofobia romanilor , daca Romania ar fi fost intr-o asemenea confederatie ar fi fost un pion cu alta greutate pe harta Europei


2 comentarii:

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii