marți, 18 martie 2014

Va recomand sa cititi programul politic al lui Laszlo Tokes. Acesta s-a inspirat de la Victor Viorel Tonta si a facut copy-paste la o carte de povesti pentru copii intitulata Uimitorul Porc : O veche poveste ungureasca ( The Amazing Pig : An Old Hungarian Tale).

Titlul original al povestii asa cum suna el in maghiara este “Az Nem Igaz”  care in romana ar insemna “Asta nu este Adevarat”. Autorul cartii este Paul Galdone care nu si-a inchipuit niciodata ca cineva ar fi in stare sa-i plagieze opera si s-o transforme in program politic.

Pe scurt despre ce este vorba in aceasta poveste : un rege crede toate povestile pe care i le indruga un baiat de la o ferma despre un porc minune , un porc uimitor fermecat. Astfel baiatul sarac de la ferma ajunge sa castige mana fetei regelui. E un fel de 1001 de nopti dar adaptata la folclorul si cultura maghiara.

Din programul politic al lui Tokes totusi nu este clar cine este porcul , cine este baiatul sarac de la ferma si de ce vrea porcul cocina autonoma !0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii