luni, 3 martie 2014


Ursul rus s-a pus in miscare si primul borcan cu miere in care si-a bagat laba se numeste Ucraina.Daca nu va fi suparat de nici o albinuta ce-l impiedica pe urs sa umble nestingherit pe la toate stupurile de pe malul Marii Negre ?

Politicienii de pe ambele maluri ale Prutului ar trebui sa nu mai stea spectatori ca la un spectacol si sa cada de comun acord asupra protejarii borcanului de miere numit Republica Moldova.

Oare nu ar fi util ca borcanul de miere sa fie depozitat direct la stupina numita Romania ? Contextul este cat se poate de potrivit . In conditiile date ce pretext ar fi mai potrivit decat conditiile actuale din Ucraina? Atat timp cat va exista vointa politica din ambele parti ale Prutului pana si opinia internationala va fi favorabila.

De asemenea si vointa populara ar grabi lucrurile : cateva sute de mii de oameni iesiti in strada pentru a cere Unirea ar fi mai importanti si decat un referendum sau decat vointa politica. 

Atat Rusia cat si Ucraina sunt concentrate momentan pe  Crimeea.Romanii din Basarabia trebuie protejati de asemenea evenimente si adusi sub umbrela protectoare a Romaniei si implicit a UE.

Asa cum ursul rus pune Europa , UE si Nato in fata faptului implinit cred ca asa si Romania cu Republica Moldova ar trebui sa puna ursul in fata faptului implinit : o unire a Romaniei cu Basarabia cu scopul declarat de a proteja borcanul cu miere de ursul flamand ar fi acum mai mult decat rezonabila.

Acum mai mult ca niciodata e timpul sa urmam exemplul reunificarii Germaniei si sa readucem Basarabia la patria mama. Uniti vom fi mai puternici indiferent de cat se chinuie strainii si dusmanii Romaniei sa ne convinga !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii