duminică, 23 martie 2014


Ministerul de afaceri externe al Poloniei a primit o propunere oficiala din partea Rusiei de a imparti Ucraina intre Rusia , Polonia , Romania si Ungaria. Mai exact ca fiecare tara care a pierdut teritoriile anexate artificial Ucrainei sa-si recapete propriile teritorii istorice inapoi.

Propuneri similare au primit si ministerele de afaceri externe ale Romaniei si Ungariei. Ungaria ar trebui astfel sa-si recupereze regiunea Transcarpatia unde exista o populatie vorbitoare de limba maghiara dar si de limba romana iar Romania ar trebui sa-si recapete regiunea Cernăuţi. Polonia ar castiga astfel cel mai mare teritoriu format din cinci regiuni : Volyn, Lviv, provincia Ivano-Frankovsk, Ternopil și Rivne .



Se poate remarca imediat ca Bugeac-ul nu este propus pentru retrocedare catre Romania . Inca nu se stie daca si Republica Moldova a primit o propunere asemanatoare pentru a recupera Bugeac-ul asupra caruia ar fi indreptatita sa faca o revendicare.

Vicepreședintele Dumei de Stat, liderul LDPR, Vladimir Jirinovski a cerut parerea ministrului de externe polonez in legatura cu aceasta propunere. Ministrul de externe polonez a afirmat ca acest scenariu este de neimaginat si ca i se pare bizara propunerea din partea Rusiei si ca va da un raspuns de curtoazie la aceasta propunere a lui Vladimir Jirinovski fara a face referire la continutul acestei propuneri.

Vladimir Jirinovski este un politician rus cunoscut pentru declaratiile sale controversate si iesirile sale necontrolate din Duma de Stat.



2 comentarii:

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii