miercuri, 19 martie 2014


Decizia Ucrainei de a impune blocada Transnistriei si ultimele declaratii ale lui Igor Dodon pot destabiliza si mai mult situatia in zona. In spatele lui Dodon se afla interese straine si oculte.

In ultimele zile Ucraina a impus o blocada asupra Transnistriei prin interzicerea tranzitarii frontierei moldo-ucrainene atat a cetatenilor rusi cat si transporturilor de marfuri si provizii. Soldatii ucraineni au primit ordine inca de pe 15 martie sa nu lase sa treaca trenurile cu provizii pentru rusii din Transnistria sau chiar simplii cetateni rusi.

Astfel Ucraina incearca sa impiedice formarea unui cap de pod pentru Rusia in Transnistria prin izolarea completa a celor peste 200.000 de rusi . Serviciile de informatii ucrainene au afirmat ca au informatii conform carora membri ai FSB si-au intensificat actiunile in Transnistria venind via Chisinau. Ucrainenii au banuiala ca se doresc create artificial incidente violente in Transnistria cu scopuri oculte care sa justifice interventia Rusiei pentru a-si apara cetatenii.

Vice-premierul rus, Dmitri Rogozin , a declarat ca pe 20 martie guvernul rus va organiza o conferinta de presa in care se va pronunta cu privire la masurile luate de Ucraina si blocada impusa Transnistriei.

Igor Dodon a facut de asemenea o declaratie surprinzatoare cu privire la contextul conflictului aparut intre Rusia si Ucraina si a spus ca Republica Moldova ar trebui sa-si recupereze teritoriile istorice pierdute.

Stiind a cui interese apara Dodon in Republica Moldova declaratiile sale pot destabiliza si mai mult situatia in zona. Declaratia dubioasa a lui Dodon coroborata cu cea a lui Jirinovski conform carora Ucraina ar trebui sa-si piarda teritoriile artificial anexate de URSS trebuie sa dea de gandit si sa puna in garda atat autoritatile romane cat si pe cele basarabene.

Dodon este avocatul diavolului in aceasta afacere si cel care nu va intelege cine se afla in spatele acestei marionete numite Dodon se va frige urat. Totusi vorbele lui confirma faptul ca Putin nu se va opri la Crimeea ci se pregateste terenul si pentru alte miscari .


1 comentarii:

  1. eu gindesc ca putin trebuie ajutat dar nu sa ne ocupe ,colaborat de ochii jidanilor ca ne ocupa si ne dam cu el sa scapam de jidani apoi sa se retraga ,nu mai sa ne facem ca sintem ocupati si ne am dat cu el atunci se va retrage NATO si FMI de la noi

    RăspundețiȘtergere

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii