vineri, 4 iulie 2014



În țara în care dregătorii netrebnici și corupți sunt primii care încalcă legile, atât pe cele scrise cât și pe cele nescrise, s-a născut o nouă categorie de moguli sau de oligarhi care aleg să-și aperea imaginea și uneori chiar și propria libertate cu ajutorul trusturilor de presă sau a unei televiziuni. 

Românii încă nu l-au uitat pe Sorin Ovidiu Vântu, escrocul ce a lăsat atâta lume fără economii și care s-a folosit de o televiziune pe care o deținea să rămână multă vreme în libertate sau să amâne cât mai mult timp pedepsirea sa de către justiție. Dar Vântu era susținut pe față și de către mafia politică din România, multe dintre tunurile răsunătoare și țepele date de el nefiind posibile decât cu acoperire și susținere politică.

Celălalt mogul care are probleme cu legea și care se folosește vizibil de trustul de presă și de televiziunile pe care le deține pentru a se sustrage unei eventuale pedepse și a tergiversa cât mai mult posibil procesele în care a fost implicat este Dan Voiculescu, mogulul care mai este cunoscut publicului larg si ca Felix sau Varanul.

Față de Vântu, care se număra printre dușmanii de frunte ai multora dintre români, cel puțin cei care au fost păgubiți direct sau indirect de acțiunile sale, Dan Voiculescu se bucură încă de o oarecare simpatie, ca să nu spunem susținere, în general din partea telespectatorilor unuia dintre posturile sale de televiziune.

Unele dintre cele mai șocante dezvăluiri despre acte de corupție sau despre niște abuzuri grosolane au fost făcute de catre televiziunea lui Dan Voiculescu, Antena 3. Astfel au atras de partea lor o masă largă de telespectatori fideli, culminând cu evenimentul referendumului pentru demiterea președintelui Traian Băsescu din anul 2012, când au atins chiar cote record de audiență.Treptat, Dan Voiculescu a ajuns să fie confundat cu postul de televiziune Antena 3. 

Majoritatea necazurilor lui Dan Voiculescu i se trag de la averea imensă pe care mulți o acuză ca fiind însușită ilegal prin lichidarea fondurilor firmei Crescent pe care acesta o controla. Însă acuzațiile actuale asupra sa sunt pentru nereguli grave în modul în care a juns să dețină Institutul de Cercetări Alimentare și mituirea unui judecător pentru a scăpa de pedeapsă. Adică exact cam pentru ce este arestat acum alt mogul din România, Dan Grigore Adamescu.

Oricât de multe beneficii ar fi adus Antena 3 în lupta anticorupție și anti Băsescu, nu se justifică susținerea lui Dan Voiculescu și strigăturile ieftine despre dosare politice. Oricine poate înțelege că cei care lucrează la Antena 3 își apără de fapt locurile de muncă atunci cand îi iau apărarea lui Voiculescu. Totuși mai răsfirat băieți și fete, mai răsfirat, căci bate la ochi!

În concluzie, apune epoca Varanului?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii