vineri, 18 iulie 2014


Se doreste transformarea Muzeului Taranului Roman in muzeul golanului roman! Rolul sacru al pastrarii identitatii nationale si al imortalizarii universului taranului roman este deturnat si denaturat de catre un ministru al culturii ce isi bate joc de cultura romana si de importanta sa. 

Ce legatura au incultura, subcultura si drogatii care indruga diferite onomatopeie si interjectii cu pretentia de a numi aceasta activitate drept "muzica" cu Muzeul Taranului Roman? Ce legatura au niste indivizi care nu stiu ca "salamul" se mananca si Lacul lebedelor se asculta cu Muzeul Taranului Roman?

De ceva vreme se vorbeste din ce in ce mai mult despre o tendinta de tiganizare a Romaniei. Din pacate nu este vorba nici macar de tiganizare ci si mai grav decat atat: de imbecilizare a Romaniei! Da! In Romania nu se vrea atat de mult tiganizarea pe cat de mult se vrea imbecilizarea si transformarea intregii populatii din Romania in niste zombie, in niste carcase sumbre insufletite si imbecilizate! Presa si in mod special televiziunile contribuie din pacate din plin la aceste atentate criminale si la raspandirea inculturii, a mitocaniei, badaraniei si a unor non-valori atat ale romanilor cat ai ale altor etnii.

De ce nu se promoveaza la fel de agresiv romii care au reusit sa faca o facultate, care au reusit sa ajunga doctori, profesori, ingineri si care sunt exemple demne de urmat de catre toata lumea? De ce nu se promoveaza la fel de agresiv romii care intr-adevar au facut o scoala de muzica sau lautarii adevarati care promoveaza muzica autentica? De ce sunt promovati atat de agresiv doar acesti germeni si promotori ai inculturii si ai prostului gust?

Ce legatura pot avea pseudo-cantecele despre salam, parjoale, caltabos sau alte mezeluri cu traditiile poporului roman si cu traditiile taranului roman? Cum poti ajunge de la taranii romani care spuneau "noi vrem pamant" la golanii manelisti analfabeti care spun "noi vrem salam"?

Singurul politician roman care a reactionat la dezgustatoarea alaturare a inculturii reprezentate de manele si de manelisti, de imaginea Muzeului Taranului Roman a fost deputatul Bogdan Diaconu si a fost "taxat" rapid de catre agentiile de presa straine precum France Presse sau mai nou de catre Die Tageszeitung.

In afara faptului ca nici francezii si nici nemtii nu au cum sa cunoasca cu adevarat realitatile problemei din punctul de vedere pur romanesc, sunt contradictorii reactiile lor atata timp cat proprii lor concetateni se arata dezgustati si deranjati de "concertele ad-hoc" cu manele la care ii supun "romanii" care isi ridica taberele ilegale prin diferite orase ale Frantei sau ale altor tari europene.

De curand, autoritatile din micul orasel belgian Landen, au gasit o metoda inedita de a scapa de iubitorii de manele care isi facusera o tabara ilegala in localitate si i-au gonit testandu-le urechile cu o instalatie de sonorizare de 14.400 de wati la care a rasunat muzica tehno.

La un post de televiziune a fost la un moment dat facuta publica reactia unui roman de etnie roma, vanzator ambulant pe strazile unei capitale europene, fata de scandalul familiei Basescu legat de clanul Bercea side  presupusul santaj anchetat de catre DNA. El se arata uluit de faptul ca o familie prezidentiala are legaturi cu un clan mafiot si practic spunea ca fiecare categorie sociala trebuie sa se "insoteasca" cu cei din categoria sa: regii cu regii, presedintii cu presedintii, ministrii cu ministrii, etc.

Altfel spus: taranii cu taranii si golanii cu golanii! Nu mai intinati imaginea taranului romani si imaginea Muzeului Taranului Roman! Manelele sunt un mijloc de imbecilizare, de alterare a limbajului tinerilor si mesajele lor (asta daca putem de multe ori gasi un mesaj cu adevarat care sa fie transmis de catre acestea) sunt de cele mai multe dezgustatoare.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii