luni, 14 iulie 2014

Manastirea Voronet

#roundTripRomania reprezinta viziunea unui turist american despre Romania. Timp de doua saptamani americanul va calatori prin Romania impreuna cu un turistclub. Calatoria a inceput de pe 1 iulie si va tine pana pe data de 14 iulie. Destinatiile si opririle sale le gasiti pe blogul roundtripromania.turistclub.ro .


Manastirea Agapia

Manastirile din Moldova, mai ales cele din nordul regiunii, sunt unele dintre cele mai apreciate obiective turistice si care atrag an de an tot mai multi turisti atat din tara cat si din strainatate. Toate manastirile sunt frumoase in felul lor, dar unele dintre ele sunt cu adevarat deosebite, adevarate oaze de liniste, incarcate de istorie, spritualitate si cultura. Nu trebuie sa fii neaparat de religie ortodoxa ca sa poti simti ca aceste locuri sunt cu adevarat binecuvantate si sa le simti spiritualitatea.

Pentru a intelege ceva spiritualitatea si din cultura poporului roman un turist strain ar trebui sa viziteze pentru prima data manastirile din Moldova. Celelalte destinatii din itinerariul prevazut pentru turistul american sunt utile mai mult pentru a-i completa imaginea cu mici detalii despre diversitatea si zonele specifice fiecarei regiuni istorice a Romaniei, completand si intregind tabloul unui spatiu in care s-a nascut si s-a dezvoltat poporul roman.

Lacul Bicaz

Itinerariul sau cuprinde destinatii incepand cu Bucurestiul, Delta Dunarii, Mamaia, Constanta, Murighiol, Dunavatul de Jos, Targul Neamt, Bicaz,Lacul Bicaz, Cetatea Neamtului, Manastirea Agapia, Manastirea Voronet, Castel Dracula, Biserica de lemn din Botiza, Manastirea Barsana, Cimitirul vesel din Sapanta, Cluj Napoca, Alba Iulia, Hunedoara, Sibiu,Transalpina, Horezu, Curtea de Arges, Balea, Sighisoara, Sibiu, Brasov, Poiana Brasov, Sinaia, Peles.

Cetatea Neamtului



Sighisoara, peisaj de iarna

Un oras ca Sgihisoara, localitate intemeiata de catre colonistii germani, este un obiectiv turistic pitoresc ce merita cu adevarat sa fie vizitat de catre un turist strain care viziteaza pentru prima data Romania. O vizita la Sighisoara este aproape ca o intoarcere in timp fara sa ai nevoie macar de o masina a timpului. Aspectul medieval al orasului te transpune intr-o lume de mult uitata iar imaginatia ta incepe sa fie stimulata.


Transalpina este cea mai inalta si mai frumoasa sosea din Romania, fiind totodata si cel mai inalt drum rutier din intregul lant al muntilor Carpati. In ultimul timp Transalpina a fost descoperita si apreciata de tot mai multi turisti straini dupa ce a fost prezentata in emisiunea Top Gear si catalogata drept cel mai bun drum de condus din lume.





#roundTripRomania este un eveniment organizat de agenţia de turism TuristClub.ro, în colaborare cuKooperativa 2.0

1 comentarii:

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii