vineri, 11 iulie 2014



In timpul protestelor de strada din anul 2012 romanii erau infuriati si strigau lozinci si impotriva guvernarii prin ordonante de urgenta. La acel moment, Victor Ponta si ceilalti politicieni aflati in opozitie au blamat pe buna dreptate modificarea controversata a unor legi prin ordonante de urgenta dar acum a ajuns sa guverneze Romania exact prin aceleasi metode pe care pana mai ieri le contesta.

Una din ultimele ordonante de urgenta ale guvernului Ponta, OUG 48/2014 este de-a dreptul imbecila. Iata ce prevede aceasta ordonanta de urgenta la Articolul 14 ( 7.2^1):

7. La articolul 15, dupa alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (21 ) , cu urmatorul cuprins:(21 ) Cetatenii apartinand minoritatilor nationale, cu domiciliul sau resedinta in unitati administrativ-teritoriale in care au o pondere de peste 20% din numarul locuitorilor, pot prezenta petitii în limba materna si primesc raspuns in limba romana si in limba materna.Guvernarea Ponta se dovedeste a fi mai nociva chiar si decat toate guvernarile Boc luate la un loc! Pai haideti sa ne gandim ce presupune aceasta ordonanta:- ori trebuie angajate persoane care sa cunoasca limba maghiara (pentru ca legea de fapt este facuta cu dedicatie) prin mai toate orasele si unitatile administrativ-teritoriale din Romania-ori trebuie ca romanii sa se apuce de invatat limba maghiara-ori trebuie cheltuiti bani cu traducatori autorizatiIn conditiile in care maghiarii din Ungaria au in tara lor , daca va vine sa credeti, mai putine drepturi decat au maghiarii din Romania, se pregateste acum inca un privilegiu care sa perturbe activitatea si birocratia si asa destul de greoaie din unitatile administrativ-teritoriale din Romania.Pentru a putea aplica prevederile acestei ordonante de urgenta ori se vor modifica organigramele unitatilor administrativ-teritoriale din Romania pentru a angaja personal care sa cunoasca limba minoritatilor ori se va apela la traducatori autorizati.Este limpede ca OUG 48/2014 este o lege care favorizeaza angajarea minoritatilor in unitatile administrativ-teritoriale in defavoarea etnicilor romani. Este inca un favoritism politic acordat de catre guvernarea Ponta celor de la UDMR!Au cumva romanii catre traiesc in Ungaria asemenea privilegii si drepturi cum are minoritatea maghiara din Romania? De fapt mai potrivit ar fi sa ne intrebam daca au etnicii romani din Romania asemenea privilegii si drepturi cum are minoritatea maghiara din Romania.Guvernarea Ponta devine treptat din ce in ce mai nociva, mai incompetenta si mai imbecila. Masurile guvernarii Ponta fac treptat, ca in viitorul apropiat sa ne intrebam daca Romania mai este o tara cu adevarat, un stat national, unitar si indivizibil sau o federatie de tinuturi, comitate, cnezate, clanuri si triburi organizate intr-un sistem de tip feudal.Sursa:1) http://www.legex.ro/OUG-48-2014-134644.aspx



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii