sâmbătă, 26 iulie 2014



O parte dintre cetatenii francezi este revoltata de faptul ca Franta ofera scutiri de taxe si impozite celor care fac donatii pentru armata Israelului. O organizatie evreiasca caritabila, numita Tsidkat Elioau, ofera suport financiar soldatilor israelieni prin intermediul donatiilor. Problema este ca pentru aceste donatii oferite armatei israeliene Franta face niste scutiri de taxe si impozite.

De pe site-ul organizatiei de caritate, www.tsidkat-eliaou.org/tsahal , se pot face diferite donatii care sa acopere costul unor anumite obiecte utilizate de soldatii israelieni, incepand de la o simpla carte religioasa de rugaciuni, alimente, ventilatoare sau bauturi racoritoare pentru grupuri de soldati formate din 10 pana la 30 de soldati.

Cu alte cuvinte, este vorba de o sponsorizare pentru razboi. Unii dintre cetatenii francezi care au vizitat acest site s-au aratat revoltati de ideea ca statul francez sponsorizeaza indirect masacrele din Gaza, din Palestina.

Acesta stire nu este singurul incident cu impact negativ asupra imaginii Israelului din aceasta saptamana. Mai multe agentii de stiri au publicat articole in care au descris cum Israelul ofera burse de studii pentru studentii din diferite tari care vor posta pe retelele de socializare, forumuri, bloguri sau alte mijloace de comunicare on-line, mesaje  pozitive, de sustinere si imbunatatire a imaginii Israelului, stirbita serios de ultimele evenimente din Palestina.

In Franta au fost in ultimul timp mai multe proteste in strada indreptate atat impotriva globalizarii, a ocultei mondiale dar si impotriva politicii Israelului. Putin surprinzator este ca uneori s-au alaturat acestor proteste chiar si evrei care se declara antisionisti.

Sursa:

1) http://www.ajib.fr/2014/07/soutien-armee-israelienne/
2) http://www.tsidkat-eliaou.org/tsahal/

1 comentarii:

  1. ...tare de tot!

    Acum este la vedere! Franta este de fapt guvernata de Lacustele Mondiale!

    "Allons les enfants de la Patrie! Le jour de gloire est arrive!"

    RăspundețiȘtergere

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii