vineri, 25 iulie 2014



Romanii din Ucraina refuza ordinele de mobilzare pentru tineri si protesteaza impotriva razboiului. Locuitorii satului Lehăcenii Tăutului (Priprutia), au dat foc Ordinelor de Mobilizare a tinerilor români la războiul din Estul Ucrainei.

Dangătul clopotului din sfintele lăcașe care a răsunat în această dimineață în unele localități românești din raionul Herța, a fost ca un semn de deșteptare și de îndemn de a se împotrivi chemărilor de a trimite feciorii satelor Bucovinei să moară în regiunile Donețk și Lugansk.

În fiecare localitate din acest ținut oamenii au ieșit în stradă. Au început locuitorii comunei Horbova, urmați de cei din satele Banceni, Godinești, Buda-Mică, Buda-Mare, Pasat, Mogoșești, Mihoreni, Țureni și alte localități. Oamenii vor să trăiască în liniște și pace.

Nu vor ca feciorii lor, să fie duși la război, iar tinerii din Estul Ucrainei să fie considerați ca refugiați, odihnindu-se în regiunea Cernăuți, și-n alte zone din vestul țării… „Este un neadevăr, de ce tinerii români trebuie să moară în Donbas, pe când bărbați tineri din est se odihnesc în ținutul nostru, fiind refugiați”, scandau locuitorii Ținutului Herța.

Șeful Administrației Raionale de Stat Herța, domnul Viorel Iastremschi a declarat că speră în găsirea unei soluții pașnice, fără mobilizare obligatorie. Speranțele și promisiunile conducerii raionale, dar mai ales a comisarilor militari, nu au fost suficiente pentru calmarea situației.

„Aici vom sta zi și noapte, în mijlocul drumului și nu vom permite nimănui să ne ia copiii de acasă și să-i ducă la război”, spunea doamna Gherman din satul Horbova.  ( sursa: rbnpress.info)

Surse:
----------------------
1) http://www.rbnpress.info/wp/romanii-din-herta-se-revolta-impotriva-masurilor-de-mobilizare-de-la-kiev/

7 comentarii:

  1. VENITI ACASA FRATILOR! ATI FOST UMILITI DESTUL!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da sigur cetatenii de origine romana sunt si ei captivi in UKRAINA si nu au de ce sa lupte in acel razboi care nu e al lor !!!!!!!

      Ștergere
    2. Ataaat! Sa lupte comisarii europeni, agentii americani si mossad!

      Ștergere
  2. Aranjati-va pagina. Fereastra cu like are acoperite butoanele "close" si "adauga un comentariu" de reclame. Degeaba dai like, ca nu functioneaza.

    RăspundețiȘtergere
  3. Tarile vecine cauta si gasesc tot felul de siretlicuri, viclesuguri, legale sau mai putin legale sa scape de minoritatea romana din tarile lor. Exemplu nostru de a trata minoritatile de la noi nu se prinde la ei. Pe cand ai lor au aceleasi drepturi ca toti romanii din tara, unii chiar si mai multe drepturi decat restul cetatenilor...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si acui este vina? A acelor tari? sau a noastra, ca am permis unor ciumati si alienati sa ne guverneze 25 de ani?

      Ștergere
  4. Pace, nu razboi. Razboiul este pornit de o mana de bogati, pentru interesele lor mor milioane.

    RăspundețiȘtergere

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii