sâmbătă, 12 iulie 2014



Conform rbnpress.info care citeaza din ziarul online, Universul românesc, in Ucraina a mai aparut o noua republica: Republica Populară a Ucrainei Subcarpatice. In timp ce majoritatea ucrainenilor si observatorilor internationali isi directionau atentie pe ceea ce se intampla in estul Ucrainei impotriva rebelilor pro-rusi ori se gandeau la posibilitatea ca Rusia sa ordone si soldatilor din Transnistria sa intre in scena pentru a-si vedea indeplinit planul de a crea din nou "Novorossiya", in regiune Transcarpatia s-a organizat un referendum si s-a declarat o noua republica ce doreste desprinderea de Ucraina.

Naucitoare dar deloc surprinzatoare este urmatoarea declaratie a celor care vor sa se desprinda de Ucraina: "Colaboram strans cu Ungaria".

La sfarsitul lunii iunie Glasul Moldovei scria articolul "" in care erau expuse cateva zvonuri despre actiuni de destabilizare planuite in Transcarpatia. De asemenea spuneam atunci ca nu trebuie exclusa nici implicarea Ungariei si iata ca s-a dovedit ca am avut dreptate.
Petr Getsko, auto-proclamatul lider sau asa zisul prim ministru al Republicii Ucraina Subcarpatica a spus ca daca Kievul  nu va recunoaste independenta regiunii, atunci prin intrunirea Congresului Maghiarilor si Rutenilor noua republica isi va declara singura independenta.

Daca harta prezentata de cei de la rbnpress.info este corecta asta inseamna ca noua Republica va contine inclusiv regiunea Cernauti, adica nordul Bucovinei, teritoriu care apartine de drept Romaniei si unde locuiesc inca destul de multi etnici romani.

Petr Getsko, argumenteaza ca doresc independenta fata de Ucraina acuzandu-i pe ucraineni ca au distrus mediul economic din aceasta regiune, au distrus afacerile, fermele si au distrus fabricile, uzinele, lasand oamenii fara locuri de munca.
ATENTIE!!!: aceleasi lucruri sunt folosite si in Romania in propaganda celor care militeaza pentru autonomia Transilvaniei!!!
Noi am avut pana la urma dreptate atunci cand am avertizat ca in Transcarpatia se vor petrece actiuni subversive si speram din tot sufletul sa nu se adevereasca si restul "profetiei" legata de regiunea Odesa si de Republica Moldova.

Astazi credem ca discutia dintre Traian Basescu si presedintele Ucrainei a fost chiar pe aceasta tema expusa de catre noi. Instabilitatea si haosul politic in aceste circumstante este cat se poate mai de nepotrivit pentru Romania. Daca Ucraina se destrama si Romania doarme in papuci neaducand nordul Bucovinei acasa atunci politicienii romani chiar sunt cei mai incompetenti si mai tradatori politicieni pe care i-a avut vreodata aceasta tara!

Surse:
1) http://www.rbnpress.info/wp/republica-populara-a-ucrainei-subcarpatice-si-blegomania-romaneasca/
2) http://goo.gl/Lt1ju9
3) http://glasul-moldovei.blogspot.ro/2014/06/se-pregatesc-noi-actiuni-de.html

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii