miercuri, 23 iulie 2014


Cei de la moldnews.md, o publicatie online din Republica Moldova de limba rusa si romana, dar cu orientare mai degraba rusofona, au publicat astazi un articol intitulat "Ultranationalistii unguri sunt convinsi ca Rusia a inceput sa rupa Transilvania de Romania" in care trateaza subiectul legat de actiunile subversive ale formatiunilor extremiste si iredentiste maghiare si in special interviul acordat de catre extremistul maghiar Csibi Barna celor de la riseproject.ro, aflat de ceva vreme pe teritoriul Ucrainei unde a instigat si militat pentru autonomia regiunii Transcarpatia.

Extremistii maghiari afirma ca sunt finantati si sustinuti de catre Rusia pentru a dezmembra Transilvania si a proclama independenta acestei provincii fata de Romania. Rusia sustine de asemenea din motive strategice si independenta provinciei Kosovo iar extremistii unguri sustin la randul lor actiunile separatistilor pro rusi din Donetsk si Lugansk.

Iata ca prietenia lui Basescu cu Viktor Orban si neglijenta autoritatilor romane fata de miscarile paramilitare, extremiste si iredentiste maghiare se intoarce acum ca un bumerang impotriva intereselor statului unitar, national si indivizibil roman.

Legaturile dintre separatistii rusi, atat cei din Ucraina, cat si "maldavenistii" din Republica Moldova si pe de cealalta parte extremistii maghiari sunt din ce in ce mai stranse si reprezinta de acum un pericol si pentru securitatea nationala a Romaniei. Faptul ca membrii acestor grupari sunt lasati liberi sa umble si sa produca destabilizare atat in Ucraina, Republica Moldova si Romania reprezinta o mare greseala din partea acestor tari care nu isi iau masuri de prevenire.

Surse:
--------------------
1) http://moldnews.md/rus/news/68981
2) http://www.riseproject.ro/articol/ultranationalistul-csibi-barna-face-bani-din-propaganda-2/

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii