marți, 8 iulie 2014



Vorbele trec dar fotografiile raman si de multe ori acestea ne ajuta sa ne facem o imagine despre cum era cu adevarat in trecut. Munca de o viata de fotograf a lui Costica Acsinte ne ofera o calatorie gratuita in trecutul Romaniei de la inceputul secolului XX. Fotografiile lui Costica Acsinte au fost realizate intre 1925 si pana la moartea sa din anul 1984 si prezinta toate aspectele de zi cu zi ale vietii romanesti, inclusiv perioadele zbuciumate din timpul celui de-al doilea razboi mondial sau teroarea comunismului instaurata incepand cu anul 1945.

Sursa fotografiilor : http://www.coloradonewsday.com/national/42110-costica-ascinte-s-incredible-photographs-of-romania.html

Puteti vedea niste imagini cu adevarat fascinante, ce prezinta o Romanie nu asa cum este ea prezentata in cartile de istorie, ci o Romanie reala, cu bune si cu rele, cu aspecte ale vietii de zi cu zi inedite, surprinse si imortalizate de catre Costica Acsinte pe parcursul intregii sale vieti.

Fotografiile au fost descoperite in cateva cutii depozitate si lasate in uitare undeva in muzeul judetean din Ialomita de catre Cezar Popescu care a hotarat sa le restaureze si sa le digitizeze. Pana acum, Cezar Popescu a reusit sa restaureze si digitizeze cam 1000 din cele aproape 4000 de fotografii.

In fotografiile lui Costica Acsinte sunt cladiri din Slobozia care acum nu mai exista, imagini inedite si rare legate de vanatoare de dropii sau imagini ale unor personaje importante cum ar fi Nicolae Malaxa, industrias si proprietar de fabrica.

Colectia de fotografii este fascinanta atat pentru noi romanii dar si pentru straini pentru ca face putina lumina asupra perioadei in care Romania a fost practic rupta si izolata de lume in regimul comunist.

Sursa:

1) http://www.coloradonewsday.com/national/42110-costica-ascinte-s-incredible-photographs-of-romania.html


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii