miercuri, 23 iulie 2014



Cu ceva timp in urma o tanara italianca a postat un mesaj jignitor si de-a dreptul rasist la adresa romanilor. Nu merita nici macar sa-i pomenim numele pentru ca i-am face publicitate gratuita si nu acesta este scopul nostru dar cert este ca in ultimul timp s-au inmultit actele de defaimare a imaginii Romaniei si a poporului roman.

Sunt date mereu exemplele negative, infractiunile romanilor din Italia si transformarea lor in subiecte de presa, transformandu-se uneori in adevarate vanatori de vrajitoare. Infractorii sunt de diferite nationalitati dar infractorii romani sunt "preferati" in majoritatea cazurilor pentru o mediatizare agresiva si deseori se exagereaza foarte mult.

Despre furtul italienilor de la Enel care au furat clientii din Romania prin umflarea facturilor nu s-a facut o mediatizare "pe masura" in presa italiana. Politicienii romani corupti, tradatori si criminal de incompetenti au permis ca niste companii de stat sa fie privatizate la "sfaturile" unor organisme internationale si cedate culmea(!!) tot catre niste companii de stat dar din alte tari: Italia, Franta, Germania,etc

Companii de stat si/sau private din Italia, Franta, Germania, Austria pur si simplu ii fura pe romani prin umflarea facturilor si prin abuzurile pe care le fac fara ca nimeni sa poata avea un control strict asupra lor. S-au cedat resursele si companiile de stat furnizoare de utilitati catre companii de stat straine iar acum romanii sunt furati si storsi de bani chiar mai rau decat o faceau pe timpuri fostele companii de stat romanesti si asta fara sa se fi facut niste investitii majore sau imbunatatiri ale serviciilor sau ale utilitatilor furnizate.

Daca facem un calcul rapid, tarile din Uniunea Europeana au avut mult mai mult de castigat de pe urma migratiei romanilor decat eventualele neplaceri reprezentate de infractori, cersetori sau prostitutie. 

Cata materie cenusie instruita pe banii romanilor a ajuns in aceste tari europene?  Cati medici , ingineri, programatori sau cati muncitori in agricultura si in alte domenii ale industriei au ajuns si au ocupat golurile imense de pe piata muncii din Europa? Cati batrani care ar fi fost abandonati si uitati prin aziluri(mai ales in Italia), au ajuns sa fie ingrijiti si sa li se prelungeasca viata datorita romancelor noastre?

Altfel spus prezenta si impactul romanilor in tarile europene sunt unele mai degraba benefice decat negative. Pana acum n-au reusit cu toti infractorii romani la un loc sa fure atat de mult cat au facut-o companiile straine din Europa care au venit in Romania si prin asa zisele privatizari au preluat companiile de stat romanesti si s-au apucat de jefuit romanii prin umflarea facturilor.

Prin faptul ca Romania nu are niste politicieni competenti care sa puna piciorul in prag, asa cum au facut-o de pilda polonezii, noi romanii nu am reusit inca sa ajungem in Schengen. De ce nu avem niste politicieni care sa ne poata reprezenta in plan extern cu demnitate si care sa ia apararea cetatenilor romani chiar si atunci cand poate acestia au gresit?

Pana cand o sa mai acceptam defaimarea imaginii Romaniei? 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii