duminică, 6 iulie 2014



Traian Basescu este acum un fel de Bercea Mondial pentru Angela Merkel, asocierea si sustinerea ei pentru presedintele mafiot al Romanilor i-a atras acesteia critici nenumarate atat pe plan european cat si pe plan intern.

Pentru romani, a ramas intiparita pe retina o imagine, dupa ce anumiti factori externi Romaniei au hotarat ca vointa lor exprimata democratic prin vot la referendumul de demitere a lui Traian Basescu practic nu conteaza. Este imaginea cu Angela Merkel si Traian Basescu razand practic de un intreg popor neputincios in fata masinatiunilor de prin cancelariile occidentale.

Angela Merkel a fost unul din acei politicieni europeni care au sarit ca un tap nebun ( si nicidecum un tap de bere, chiar daca este germanca) atunci cand a auzit de suspendarea lui Traian Basescu in Romania. Indiferent de calculele politice legate de PPE sau de alte scopuri politice nimic nu a justificat reactia unor politicieni ca Angela Merkel, Viviane Reading sau Jose Manuel Barroso.

Din perspectiva noastra si Angela Merkel poarta vina morala de a sustine politic un dictator si un mafiot care s-a substituit tuturor institutiilor statului in Romania, ca pe vremea feudalismului. La acea vreme Angela Merkel era considerata liderul european, iar unele voci afirmau chiar ca ea ar conduce de fapt cu o mana de fier nu doar Germania ci intreaga Uniune Europeana.

Dar iata ca mai nou Angela Merkel incepe sa piarda tot mai mult din autoritatea sa de lider suprem al Uniunii Europene. Ea a inceput deja sa fie contrata pe axa Londra - Paris - Roma si sa fie subminata atat la Bruxelles cat si la Berlin. Atacata acum din toate directiile, Angela Merkel incepe sa piarda treptat "bagheta" si sa-i fuga pamantul de sub picioare.

Daca ne permitem sa fim putini ironici - o fi ajuns-o blestemele romanilor din 2012 de la evenimentul cu referendumul? N-ar fi cazul sa cada si Angela Merkel odata cu Basescu? Asta ar fi rasplata divina pentru ca supus un intreg popor roman la umilinta de a mai suporta inca 2 ani un tiran care devine din ce in ce mai greu de suportat, daca nu imposibil.

Fara interventia Angelei Merkel si a celorlalti "tapi nebuni" europeni, Basescu poate i-ar fi numarat deja ouale lui Nastase in aceeasi celula si romanii ar fi descoperit deja ca si Ponta trebuie aruncat la cosul de gunoi al politicii romanesti. Astfel, Romania ar fi mers poate pe drumul ei in cautarea adevaratei democratii si a unui adevarat stat de drept daca nu ar fi fost deturnata si trasa pentru inca doi ani intr-o halta parasita.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii