joi, 1 mai 2014


O vorba din popor spune ca dragostea trece prin stomac. Dar dragostea de tara ? Pentru cei din asa zisul "Tinut Secuiesc" , o notiune scornita de propaganda UDMR-ista , conteaza mai putin autonomia si chiar si nationalitatea declarata. Pentru multi dintre ei conteaza mai mult sa duca o viata decenta si linistita decat ideologia sovinista si iredentista a extremistilor maghiari.

Cu o sinceritate surprinzatoare ei spun ca nu doresc autonomia si ca au deja toate drepturile pe care le au si majoritarii romani , au scoli in limba materna , au libertate religioasa ,culturala , politica,etc. Ce doresc ei cu adevarat este ceea ce vor si majoritatea romanilor: locuri de munca , bunastare materiala, o viata decenta si linistita.




Acest reportaj realizat in coproductie de catre Deutche Welle si Hotnews.ro merita urmarit atat de romani cat si de unguri deopotriva. Putine voci pot razbate din cauza politrucilor si sa spuna faptul ca atata timp cat secuii si maghiarii care nu cunosc deloc limba romana au un puternic dezavantaj neputand sa-si gaseasca un loc de munca decat in asa zisul Tinut Secuiesc sau sa plece in autoexil in Ungaria .

Cu aceeasi sinceritate secuii recunosc ca nici in Ungaria nu se simt acasa ci doar acolo unde s-au nascut. Oamenii de rand se dezic de cei super indoctrinati si care au tendinte extremiste si soviniste.



Vizionarea acestui film ar trebui sa schimbe putin mentalitatea atat a romanilor cat si a maghirilor. Oare cat este manipulare si diversiune a politicienilor de ambele parti si cat este adevar ? Oare nu suntem invrajbiti de acesti politicieni mafioti ? 

Ca sunt romani , ca sunt maghiari , deja nici nu mai conteaza , mafia este transpartinica si transnationala . Politica extremistilor din ambele tabere nu duce decat la invrajbire. Aceste partide au o nevoie perversa de a inventa dusmani cu scopul de a castiga capital politic si tragedia este ca daca se planteaza aceasta samanta intr-un sol fertil cu oameni needucati si ignoranti , in anumite conditii situatia ar putea degenera intr-o chestie foarte nasoala.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii