joi, 29 mai 2014


Legile fizicii nu interzic în mod fundamental teleportarea obiectelor mari, inclusiv oameni , spune profesorul Ronald Hanson . Teleportarea familiara multora din fanii filmului SF Star Trek ar putea deveni in viitorul indepartat realitate.

În schimb, este fizic imposibil pentru orice a călători mai repede decât lumina. Noi de fapt suntem capabili acum abia sa teleportam o particula in aceeasi stare, a relatat profesorul Hanson de la Universitatea de Tehnologie Delft din Olanda.

'' Dacă credeți că nu suntem nimic mai mult decât o colecție de atomi înșirate împreună într-un mod special, apoi, în principiu, ar trebui să fie posibil pentru a ne teleporta la un loc la altul.'In practica este extrem de puțin probabil, dar să spun că nu va merge este foarte periculos. Nu aș exclude, deoarece nu exista nici o lege fundamentală a fizicii care sa interzica acest lucru. În cazul în care se întâmplă vreodată, va fi de departe în viitor.''

Echipa Prof Hanson a aratat pentru prima data ca a fost posibil de a se teleporta informații codificate în particule sub atomice între două puncte de trei metri unul de altul , cu 100% fiabilitate.

Demonstrația a fost un prim pas important spre dezvoltarea unei rețele similare celei de internet între computere cuantice ultra - rapide a căror procesoare minuscule ar avea puterea supercomputerelor de azi .

Teleportarea exploateaza modul ciudat in care sunt legate particulele si dobândesc o identitate fuzionata , cu starea de a putea instantaneu influența una pe cealalta , indiferent cat de departe sunt.

Surse:

http://www.telegraph.co.uk/science/science-news/10863929/Beam-me-up-Scotty-teleportation-could-become-reality.html




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii