duminică, 25 mai 2014


Calea de salvare a Republicii Moldova este numai unirea cu Romania. Hai sa facem unirea ca pana la integrare in Uniunea Europeana vin moscalii peste noi. Iata ce se intampla in Ucraina unde apar fel de fel de republici peste noapte.

De curand regiunile Donetsk si Lugansk au format un nou stat numit "Novorossia" sau noua Rusie, regiune care a mai existat intre secolele XVIII-XIX , regiunie istorica situata intre raurile Nistru si Kuban. De fapt Novorusia coincide cu teritoriul fostului Hanat al Crimeii cucerit de Rusia la sfarsitul secolului XVIII. Zona a fost efectiv colonizata masiva cu rusi , ucraineni dar si cu germani. In spatiul dintre Nistru si Nipru au existat si enclave de romani dar care din pacate astazi sunt aproape complet asimilate , din ele mai existand doar cateva sate unde limba romana inca se vorbeste dar vizibil afectata de influenta sovieticilor.

Intr-adevar o integrare a Republicii Moldova in Uniunea Europeana ca stat de sine statator , independet si suveran , ar face ca granitele dintre fratii romani sa nu mai conteze si formele de organizare administrative ale celor doua tari nici nu ar mai avea importanta intr-o Europa unita , libera si democrata.

Dar pericolul ce pandeste dinspre est s-ar putea concretiza inainte ca Republica Moldova sa faca acest pas. Unirea este singura metoda prin care Romania ii poate asigura cu siguranta securitatea Republicii Moldova.

Amintiti-va de ce spunea Stefan cel Mare :" Daca vreti ca fii si nepotii vostri sa mai vorbeasca limba stramoseasca , sa nu o inchinati vecinilor ; nici lesilor (polonezilor) , nici ungurilor, nici muscalilor (rusilor). Acestia , daca vin , nu se mai duc din tara ..."

Si cata dreptate a avut Stefan cel Mare ; romanii au indurat jugul muscalilor pentru atata amar de vreme ca multi dintre ei s-au mancurtizat intre timp. Unirea e singurul lucru care ne este la indemna , nu ne costa nimic si il putem face pasnic si avand legitimitatea ca suntem unul si acelasi popor !

Surse :

http://www.publika.md/regiunile-donetk-si-lugansk-au-format-un-nou-stat-novorossia_1942051.html

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii