vineri, 23 mai 2014


Adeseori citesc articolele pline de patima ale lui Lulea Marius Dorin cu referire la Republica Moldova. Este poate unul dintre putinii de la Adevarul pe care il citesc , acum cand toata presa este vanduta , majoritatea sunt vanduti intr-o forma sau alta , uneori la preturi de cocote de budoar .

In ultimul sau articol de pe blogul de la Adevarul "Reunirea se face, nu se aşteaptă,  domnilor Ponta şi Băsescu!"  el face o analiza a celor doi "cocosi" de pe plaiurile mioritice si cred ca nu greseste deloc. In Republica Moldova Basescu se bucura de oarecare notorietate si simpatie ( pe nedrept as spune eu ) pe cand Ponta este perceput ca un fel de oaie neagra.

Ce nu cunosc indeajuns basarabenii este ca ambii sunt de fapt niste oi negre , atat Ponta cat si Basescu; unul mai rau decat altul. Daca nu ar face circul acesta mediatic ( si patetic) luptandu-se prin intermediul a doua trusturi de presa controlate de camarile politice ar putea fi considerati drept frati buni. Vorba taranului roman : tuna si ii aduna.

Reunirea cu Basarabia a avut un moment prielnic imediat dupa 1990 dar atunci tradatorul suprem al Romaniei , Ion Marcel Ilici Ivanovici cunoscut si sub numele sau de scena ca Iliescu , a stricat toate planurile si de atunci Romania a apucat-o pe un drum din ce in ce mai gresit.

Politicienii romani , inclusiv Ponta si Basescu, se arunca in declaratii sforaitoare despre costul Reunificarii cu Basarabia , ca ar fi un decalaj economic , sau fel si fel de alte baliverne. Germania de Vest nu s-a mai unit cu Germania de Est pentru ca aia stateau mai prost din punct de vedere economic ? In 1918 romanii din ambele parti ale Prutului au numarat cate averi au unii si cate au ceilalti ?

Aici nu este vorba despre decalaje economice sau politice sau interese mercantile ale unor oameni mici care vor sa-si pastreze functiile si privilegiile politice ! Este vorba de un moment istoric in care voi ca oameni politici va dovediti a nu fi vrednici de a va inscrie numele in cartile de istorie , din cauza intereselor voastre meschine numele voastre vor fi doar niste mazgalituri in cartile de istorie , niste purcelusi de cerneala scapati accidental intre filele cartilor de istorie.

Romania este laudata de alte tari si de catre Uniunea Europeana pentru faptul cum trateaza cu deosebita atentie minoritatile etnice si carora le acorda fonduri generoase pentru diverse programe , proiecte sau alte lucruri ce tin strict de pastrarea identitatii si traditiilor acestor minoritati.

Bravo Romaniei pentru acest aspect ! Dar pentru fratii lor romani , de acelasi sange cu ei, pentru fratii lor rupti din trupul tarii si al gliei romanesti strabune , ca un colt de paine insfacat de guri flamande si hapsane, pentru ei nu poate face mai mult ? 

E de inteles ca exista diferente culturale , diferente in mentalitate , dar e vina celor care au stat sub bocanc rusesc ca patria muma nu si-a cautat puii pierduti si sa-i indrepte pe calea ce buna. Mancurtizarea nu s-a facut doar in Republica Moldova , mancurtizarea a facut-o imperiul sovietic in toate tarile fost comuniste aflate sub ocupatia lor.Noi personal vom vota cu cei care au semnat pactul pentru Basarabia si au ales sa sprijine Reunirea Romaniei cu Basarabia. Basarabia e pamant romanesc ! Basarabia e Romania !

Surse :

http://adevarul.ro/cultura/istorie/reunirea-face-nu-asteapta-1_537f60200d133766a8e89575/index.html

http://www.pactbasarabia.ro/lista-candidatilor-europarlamentare2014

http://adevarul.ro/news/politica/video-romania-explicata-basarabia-e-romania-votam-1_5375a7a90d133766a8b27451/index.html

https://www.youtube.com/watch?v=ue6IpZan-_0#t=231


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii