luni, 26 mai 2014


Microjoburile , asa cum sunt denumite in spatiul virtual serviciile prestate in timpul liber , pot reprezenta o solutie de "avarie" pentru cei care nu au un loc de munca stabil sau pentru cei care vor sa faca anumite lucruri din pura pasiune dar sa fie si platiti pentru asta.

Nu este chiar cea mai buna solutie pentru problema somajului dar poate eventual aduce oarecare venituri in plus celor care nu au un loc de munca sau poate ca nu doresc un contract de munca pe termen nelimitat.


Microjoburi.ro este o platforma unde poti cumpara sau poti vinde servicii , pe care le poti face din pasiune sau in momentul in care nu ai un loc stabil de munca , pentru un venit in plus. Platforma are peste 6000 de utilizatori inregistrati , peste 490 de comenzi finalizate ,iar trendul este ascendent.

Chiar daca nu garanteaza un venit constant, microjoburile sunt o solutie pentru perioada in care o persoana nu are un serviciu stabil.

Este o platforma unde se intalnesc atat oferta cat si cererea. Ca si cumparator daca nu gasesti oferta de care ai nevoie poti adauga rapid o cerere in speranta ca vei gasi pe cineva capabil s-o indeplineasca.

Iata doar cateva motive pentru care este utila o astfel de platforma precum Microjoburi.ro  si merita sa cumperi servicii precum microjob-urile :

- poti cauta cea mai interesanta oferta dintr-o oferta variata

- poti cauta oferta cea mai buna comparand raportul pret/calitate

- rezolvi rapid o problema pe care nu o poti rezolva singur fara sa apelezi la o firma sau la alte solutii mai costisitoare

- daca nu gasesti oferta de care ai nevoie adaugi rapid o cerere cu exact ceea ce cauti

- ai acces fara prea mult efort la "resurse umane" specializate pe domenii diversificate

- platforma te "scuteste" de contactul direct , de negocieri sau amanari , avantajul este pentru ambele parti un pret fixat si un termen bine stabilit

- plata pentru orice microjob comandat nu este finalizata pana nu confirmi ca este totul ok si sarcina a fost dusa la indeplinire in conditiile cerute

- utilizatorii , freelancerii , pot fi evaluati si recomandati pentru sarcinile bine executate sau din contra mai putin bine satisfacute , astfel vei sti pe cine sa alegi

- un alt aspect util este ca freelancerii pot primi statutul de prestatori verificati , astfel ca tu sa poti comanda cu incredere anumite servicii din partea lor



Realizatorul acestei platforme , Laurentiu Matache, spune ca ideea proiectului i-a venit prin 2011 , atunci cand a aflat despre conceptul fiverr , un marketplace cu servicii de 5 dolari. I s-a parut interesanta ideea si a adaptat-o pietei romanesti , rezervandu-si domeniul www.microjoburi.ro si ajustand din mers conceptul ca sa se potriveasca mediului virtual din Romania. 

Serviciile oferite de catre freelanceri incep de la suma de 50 de RON iar platforma a fost lansata in octombrie 2012. Trendul este ascendent si proprietarul platformei sperca ca in viitorul apropiat aceasta sa se dezvolte cat mai mult.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii