sâmbătă, 10 mai 2014


Astazi la granita Romaniei a avut loc un incident legat de vizita vice-prim-ministrului rus Rogozin in Transnistria. Acestuia i-a fost interzis accesul in spatiul aerian al Uniunii Europene, deci implicit si al Romaniei , numele acestuia aflandu-se pe o lista a Consiliului Uniunii Europene printre persoanele impotriva carora atat UE cat si SUA au dictat mai multe sanctiuni.

Drept raspuns la aceste interdictii Rogozin a ameninat ca data viitoare va veni cu un Tupolev TU-160 , un bombardier strategic , una dintre armele cele mai moderne ale aviatiei ruse.
Pentru a putea pleca din Transnistria Rogozin a apelat la un avion de linie pacalind astfel controlorii de trafic aerian , calatorind cel mai probabil incognito , fara sa fie trecut pe lista pasagerilor.
Pentru a pacali aviatia Ucrainei , avionul lui Rogozin a incercat sa survoleze spatiul aerian ucrainean fara insa ca vice-prim-ministrul rus sa se afle la bord. Se pare ca Rogozin nu este perceput ca un politician serios, el fiind adeseori victima satirelor politice sau a glumelor de tot felul in mass-media rusa.
Pana si in presa din Republica Moldova acest Rogozin a fost deseori ironizat , facandu-se glume si comentarii acide diverse la adresa declaratiilor sale. Un exemplu elocvent este in imaginea de mai jos care  a aparut in presa din Republica Moldova si a facut inconjurul retelelor de socializare.

Toata lumea se astepta ca "mascariciul" Rogojin sa se afle in avionul care a fost intors din drum din spatiul aerian al Ucrainei cand de fapt Rogojin se afla pe alta rogojina zburatoare.
Totusi daca printr-o minune vedeti pe cerul Romaniei vreo Rogojina zburatoare nu trebuie sa intrati in panica , cel mai probabil este noul ROGOJIN TU-160 , ultima arma inventata in Federatia Rusa , de care rusii vor probabil sa murim mai intai de ras.






0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii