miercuri, 28 mai 2014


Mai multe grupari de musulmani din Malaezia incita la jihad impotriva companiei Cadbury din cauza ca s-au descoperit urme de carne de porc in ciocolata. Musulmanii spun ca este un incident intentionat menit pentru a le slabi credinta.

In credinta musulmana consumul de carne de porc este interzis si orice mancare interzisa este denumita haram. Cei de la Cadbury au declarat ca au fost informati cu privire la urmele de ADN de origine porcina in unele dintre produsele sale in urma testelor efectuate de catre Ministerul Sanatatii din Malaezia.

Un lider musulman, Abu Bakar Yahya, a afirmat ca urmele de carne de porc au fost parte dintr-o incercare mai mare  a occidentalilor de a "slabi" credinta musulmanilor. Alt lider a indemnat pentru un boicot la nivel national cu privire la produsele Cadbury spunand ca fabricile companiei ar trebui să se "inchida imediat", a relatat Malaymailonline. 

Organizatiile implicate au inclus  Asociatia Consumatorilor  musulmani din Malaezia (PPIM), Perkasa, Pertubuhan Kebajikan Darul Islah Malaezia, Ikatan Muslimin Malaezia si Asociatia Antreprenorilor Halal musulmani ". O femeie, descrisa ca fiind "isterica", a intrebat la conferinta daca Cadbury nu ar trebui acum sa "spele sangele contaminat in venele noastre".

Daca in religia musulmana alimentele  interzise pentru consum sunt denumite haram , cele care sunt permise pentru consum se numesc halal Asociația Antreprenorilor Halal musulmani vegheaza la o alimentatie care sa nu incalce regulile si dogmele religioase).

Acest accident poate duce la incidente grave functionand ca pretext pentru gruparile fundamentaliste islamice impotriva occidentalilor.Se naste totusi o intrebare delicata , daca pana si cei din Malaezia au laboratoare care verifica alimentele pentru a vedea ingredientele din care sunt alcatuite, o mare companie producatoare de ciocolata nu dispune de un control al calitatii si o verificare similara tinand cont ca stie ca aceste produse urmeaza a fi comercializate intr-o tara musulmana ?

Surse:
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2640423/Jihad-declared-Cadbury-Malaysian-Muslims-upset-confectionery-giant-two-batches-chocolate-ended-pork-DNA.html

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/asia/malaysia/10857532/Malaysian-Muslim-groups-call-for-jihad-on-Cadbury-after-pork-traces-found-in-chocolate.html

http://www.thebraiser.com/muslims-declare-jihad-against-cadbury-after-chocolates-test-positive-for-pig-dna/

http://www.themalaymailonline.com/malaysia/article/muslim-groups-declare-jihad-on-cadbury-claims-wider-agenda-to-weaken-faith



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii