miercuri, 21 mai 2014


Transnistria si Chisinaul se pregatesc impreuna pentru o noua runda de negocieri in formatul "5+2". Pe data de 5-6 iunie va avea loc la Viena inca o runda de negocieri ca urmare a intrevederii celor doua parti cu reprezentantul special al OSCE , ambasadorul Radojko Bogojevici.

Ministrul Afacerilor Externe din Transnistria , Nina Stanski, a mentionat ca pe agenda rundei de negocieri va acorda prioritate problemelor economice cu care se confrunta asa numita republica separatista dupa blocada si embargoul impus de catre Ucraina si Chisinau.




A doua runda de negocieri in formatul "5+2" intre cele doua parti ar fi trebuit sa fie sustinute la inceputul lunii aprilie a acestui an. Partea transnistreana acuza Chisinaul ca aceste negocieri nu au mai fost tinute in aprilie din cauza ca nu s-au eliminat cateva restrictii economice si astfel cei de la Chisinau nu si-ar fi respectat obligatiile.

Situatia economica in Transnistria s-a deteriorat vizibil si de aceea partea transnistreana vrea sa puna accent la urmatoarele negocieri pe subiectele legate de partea economica.

Administratia de la Chisinau a renuntat la o parte din anumite sanctiuni economice impuse Transnistriei iar in schimb 15 fermieri din Dubasari au reusit sa-si foloseasca terenurile aflate in partea controlata de catre separatisti dar problema legata de aceste terenuri nu este incheiata.

Surse :





0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii