miercuri, 21 mai 2014


20 de ani de inchisoare pentru cei care incita la separatism !

Politicienii din Republica Moldova vor sa initieze un proiect legislativ care prevede pedepse deosebit de dure pentru cei care incita la separatism. Autorii spun ca scopul initativei lor este de a preveni situatii similare celor din Ucraina.

Astfel se doreste prevenirea fenomenelor separatismului in toate formele sale si pedepsirea persoanelor care incita , organizeaza sau tind sa creeze entitati politice cu tendinte separatiste. Consecintele dezastruoase ale evenimentelor din Ucraina au convins destul de multi politicieni din Republica Moldova necesitatea unei asemenea legi care sa pedepseasca preventiv orice forma de separatism sau de secesionism.



O astfel de intiativa ar fi binevenita si in Romania. Pentru a linisti o data si pentru totdeauna atmosfera apasatoare si de neincredere care planeaza asupra unor grupari politice din Romania care manifesta tendinte separatiste sau iredentiste.

Vrem sa vedem daca in Romania va specula acest aspect vreo grupare politica romaneasca acum in preajma alegerilor europarlamentare si va veni cu un proiect legislativ asemanator.

Surse :




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii