joi, 22 mai 2014


Imaginea de mai sus reprezinta "luxul" de care se bucura iesenii care intra in perimetrul mall-ului Palas Iasi. Ne-a daruit Dumnezeu noua romanilor , o tara binecuvantata cu o gramada de resurse pe care noi inca nu stim sa le apreciem la adevarata lor valoare.

In Mexic oameni simpli duc un adevarat razboi cu fortele de ordine pentru ... apa !!!.Mai mult de 100 de persoane au fost ranite dupa ce s-au luptat cu aproximativ 1500 de politisti adusi sa suprevegheze lucrarile de deviere a cursului unui parau ce alimenta cu apa orasul San Bartolo Ameyalco din Mexic.
Asa cum au facut inca din vechime , oamenii din localitate au batut clopotele pentru a se aduna toata comunitatea locala si sa-si pazeasca sursa de apa pe care autoritatile doreau sa-si schimbe cursul natural. Oamenii s-au inarmat  cu pietre , bete , tevi  si au incercat sa impiedice lucrarile de constructie .


Este o situatie similara cu cea de la noi din Romania de la Pungesti. Li se interzice localnicilor mexicani rezidenti intr-o localitate care a fost infiintata in 1535 accesul la propria sursa de apa.
Daca noi romanii o sa stam pasivi si o sa privim nepasatori la abuzurile pe care le fac si autoritatile mafiote din Romania o sa traim si noi scenarii asemanatoare.
Scopul exploatarii gazelor de sist in Romania este otravirea apei  si apoi privatizarea resurselor de apa care vor fi controlate de niste mafioti care sa se imbogateasca avand monopol pe aceasta resursa.
Uitati-va cum se procedeaza acolo unde tarile sunt bolnave de coruptie si de incompetenta . Se pune pumnul in gura oamenilor la propriu. In Romania trebuie ca romanii sa se trezeasca imediat sa nu urmam si noi drumul Mexicului !

Surse :
http://revolution-news.com/town-san-bartolo-ameyalco-resists-save-water/

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii