joi, 29 mai 2014


Conform unui articol publicat de cei de la informatorulbt.ro una dintre primele decizii ale noilor autoritati politice de la Kiev a fost cea de a interzice mai multor persoane de alte cetatenii decat cea ucraineana de a mai putea intra pe teritoriul Ucrainei.

Printre cei care au primit interdictie a fost si directorul si presedintele "Asociatiei Prietenii Basarabiei, Bucovinei si Tinutului Herta". Profesorului botosanean  Constantin Morosanu ( Darabani , Botosani ) i-a fost intezis timp de un accesul in Ucraina inecpand cu data de 25 mai 2014.

Este practic primul roman caruia i s-s interzis oficial sa intre in aceasta tara. Decizia ar fi fost emisa de unul dintre serviciile secrete ale Ucrainei (S.B.U.). Motivul real pentru care i s-a impus aceasta interdictie ar fi de fapt publicatia "Plai Darabanean" , publicatie pe care profesorul o conduce si la care colaboreaza personalitati importante ca redactori din Romania , Ucraina si Republica Moldova.


Temele abordate de obicei in publicatia respectiva au fost legate intotdeauna de spiritul unificarii si emanciparea politica si sociala a romanilor de peste Prut. Acelasi obiectiv statutar il are si asociația amintita, prezidata de catre profesorul Moroșanu. 

Profesorul a fost dat in consemn la granitele Ucrainei si a aflat astazi când a vrut să treaca frontiera din Mămăliga (localitate din Republica Moldova) către Ucraina. 

Consternat de decizia serviciilor din Ucraina profesorul Morosanu a afirmat ca va depune o contestatie considerand aceasta decizie abuziva.

Surse :

http://www.informatorulbt.ro/exclusiv-primul-roman-interzis-ucraina/

http://plai-darabanean.ucoz.ro/

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii