vineri, 16 mai 2014


Obsesiile mintii deseneaza muzica sufletului ; asta este descrierea scurta de pe pagina de Facebook a lui Alexandru Tomescu . Cine este el ? Unul dintre cei mai renumiti muzicieni din lume. Este omul care a creat o revolutie in muzica clasica romaneasca.

Este muzicianul care a creat unul dintre cele mai cunoscute repere muzicale din Romania: Turneul National Stradivarius, ajuns în 2013 la cea de-a de-a sasea editie. Este singurul artist clasic roman care vinde CD-uri si DVD-uri in tiraje de peste 5000 de exemplare.

Alexandru Tomescu este un violonist roman de exceptie , castigator  a numeroase premii nationale si internationale le festivaluri sau turnee de muzica clasica. Pana acum in cariera sa a sustinut peste 200 de concerte  si recitaluri , iar pentru maiestria lui, statul roman i-a oferit privilegiul de canta cu un instrument deosebit , vioara Stradivarius care fusese anterior in posesia muzicianului Ion Voicu.


La cea de-a saptea editie a Turneului National Stradivarius dedicat unui proiect social si caritabil , Fundatia Hope and Homes for children Romania , alaturi de Alexandru Tomescu este si un invitat special , Eduard Kunz


Kunz a fost inclus in topul celor mai buni 10 pianisti de maine de catre BBC Music Magazine. Anul trecut , Alexandru Tomescu a reusit sa stranga cu ajutorul turneului organizat in mai multe orase ale tarii , suma de 13.500 de Euro , pe care i-a donat copiilor orfani sau vulnerabili.
Pianistul rus s-a nascut in Siberia si a studiat impreuna cu Michail Khokhlov la Scoala Gnessin , o scoala pentru copii supradotati din Moscova iar mai apoi la celebrul Conservator National de Muzica "P.I. Ceaikovski" de la Moscova.
Interesanta este si legatura sa speciala cu Romania , inceputa prin castigarea premiului I la Concursul International "George Enescu" , in 2007.


Lista oraşelor in care va avea loc Turneul National Stradivarius este următoarea:
Târgu Mureş – 18 mai – Palatul Culturii
Bistriţa – 20 mai – Sinagoga
Cluj-Napoca – 21 mai – Casa Studenţilor
Timişoara – 25 mai – Filarmonica „Banatul”
Oradea – 27 mai – Filarmonica Oradea
Hunedoara – 29 mai – Castelul Corvinilor
Sibiu – 30 mai – Filarmonica Sibiu
Piteşti – 2 iunie – Casa de Cultură a Sindicatelor
Craiova – 4 iunie – Filarmonica „Oltenia”
Bacău – 7 iunie – Filarmonica Bacău
Iaşi – 9 iunie – Universitatea de Muzică
Bucureşti – 11 iunie – Sala Radio
Sunt doi tineri de exceptie ce canta o muzica de calitate si pentru care merita sa faceti efortul de a-i vedea live. Scopul caritabil al turneului este de asemenea de apreciat si de felicitat. Faptul cel mai imbucurator este ca Romania inca mai poate demonstra ca are tineri de exceptie , tineri talentati care sa ridice prestigiul tarii noastre ; din pacate nu suficient de mult si de bine promovati.

Surse :
http://www.turneulstradivarius.ro/
https://www.facebook.com/AlexandruTomescuOficial
https://www.facebook.com/eduardkunzpianist


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii