vineri, 23 mai 2014


Conflictul din Israel e vechi si pare ca nu se va termina niciodata. Dar acolo se intampla si atrocitati care nu ar trebui sa se intample. Cei de la CNN au surprins cum soldatii israelieni omoara prin impuscare tineri palestinieni cu toate ca autoritatile israeliene neaga acest lucru.Cei de la CNN au surprins exact momentele cand fortele de ocupatie israeliene ucid doi adolescenti palestinieni.Nadim Siam Nuwara, un adolescent de 17 ani, și Mohamed Mahmoud Odeh Abu al-Thahir, de 16 ani, au fost uciși în timpul unui protest aproape de închisoarea militară Ofer  ,în ocupat satul Beitunia din West Bank pe 15 mai.

Daca nu puteti vedea videoclipul de mai sus , el fiind supus cenzurii agresive , puteti urmari intreaga poveste pe site-ul CNN-ului

Autoritatile israeliene au negat folosirea fortei excesive sau a gloantelor de razboi dar cum se poate vedea in reportajul celor de la CNN ni se dovedeste exact contrariul. In Orientul Mijlociu se petrec zi de zi devarate drame , din conflictele din regiunea Palestinei rezultand incapand cu anul 2000 peste 1400 de copii palestinieni ucisi.
Este din ce in ce mai clar ca in aceasta zona de conflict drepturile omului nu sunt respectate si se petrec atrocitati strigatoare la cer. Ucigasii de copii au statut de eroi nationali si se mentine o stare conflictuala permanenta.

Cei care vor urmari videoclipul sau acest reportaj al CNN-ului isi vor da seama ca despre situatia din Palestina s-au spus multe neadevaruri. Oare de cat sadism mai este capabila rasa umana?

Surse :
http://electronicintifada.net/blogs/ali-abunimah/cnn-camera-catches-israeli-soldier-who-fired-killed-palestinian-teen

http://edition.cnn.com/video/?/video/world/2014/05/22/pkg-watson-4a-west-bank-teens-shot.cnn&video_referrer=
0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii