marți, 27 mai 2014


Maghiarii din regiunea ucraineana Zakarpatia resping declaratiile premierului ungar ViKtor Orban, care a declarat de mai multe ori ca cere autonomie pentru toti maghiarii aflati in afara granitelor.


Maghiarii din Ucraina afirma ce se considera cetateni ucrainei cu drepturi depline si nu sunt discriminati.Mai mult unii dintre ei chiar au condamnat unele declaratii ele prim ministrului maghiar , afirmand ca in conditiile actuale din Ucraina asemenea declaratii iresponsabile ii pot pune in pericol.

Liderii comunitatii maghiare din Ucraina afirma ca in timp nu au fost conflicte majore intre ucraineni si etnicii maghiari si ca inainte de a se considera maghiari ei sunt cetateni ucraineni cu drepturi depline si nu se simt a fi discriminati de catre majoritari.

In regiunea Transcarpatia traiesc aproximativ 162,000 de etnici maghiari. Datorita declaratiilor lui Viktor Orban , unii etnici maghiari se tem ca acesta sa nu fi provocat artficial conflicte intre maghiari cu gruparile de extrema-dreapta precum grupul ultranationalist Sectorul de Dreapta.

Surse :






0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii