miercuri, 7 mai 2014


Iata cum se dovedeste inca o data ca exploatarea gazelor de sist provoaca nenorociri de proportii. In statul Ohio din SUA au avut loc scurgeri accidentale de lichid folosit la fracturarea hidraulica , lichid care s-a infiltrat intr-un parau din apropierea unui cartier rezidential fortand evacuarea proprietarilor , in timp ce echipajele de urgenta se chinuiau sa opreasca inaintarea poluarii catre paraul din apropiere.

Sonda se afla in districtul Morgan iar scurgerile au fost descoperite inca de duminica seara , atunci cand din rapoartele initiale spuneau ca se pierdeau prin scurgerile necontrolate cate 10 galoane ( 1 galon=4 litri) de lichid de fracturare pe minut.

Patru dintre cele mai apropiate locuinte din imediata apropiere a sondei au fost evacuate. Fluidele folosite la fracturare s-au scurs intr-un parau din apropriere , potrivit unui raport initial al Agentiei pentru Protectia Mediului Ohio prezenta la fata locului si a celorlalte autoritati locale.

Compania care se ocupa cu exloatarea gazelor de sist a declarat ca a construit un baraj pentru pastra lichidele scurse accidental.

Romani asta ni se pregateste la Pungesti si in celelalte zone ale tarii unde se intentioneaza exploatarea gazelor de sist !  Vom sfarsi prin a pleca in bejenie sau a trai printre lacuri pline cu lichid folosit la fracturarea hidraulica , in adevarate peisaje apocaliptice !

Poluarea si contaminarea cu aceste substante este ireversibila si de asemenea s-a dovedit a fi si radioactiva ( exista suspiciunea ca se injecteaza in puturile sondelor deseuri radioactive). 

In urma acestor exploatari ale gazelor de sist ne vor pustii pamanturile si le vor lasa fara viata. Vom ajunge dependenti de apa potabila imbuteliata si taranii sau agricultorii romani nu vor mai putea creste animale de talie mare.

Daca acceptam exploatarea gazelor de sist acceptam un genocid impotriva vietii. Cand vor muri primii oameni din cauza dezastrelor provocate de aceasta nebunie a gazelor de sist cine va raspunde pentru acest genocid ? 

Surse:
http://www.dispatch.com/content/stories/local/2014/05/07/Morgan-County-fracking-well-leaking-since-Sunday.html

http://12160.info/profiles/status/show?id=2649739%3AStatus%3A1465537


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii