marți, 27 mai 2014



Uitati-va la imaginea de mai sus surprinsa la mijlocul lunii mai a acestui an in apropiere de Bacau , la Serbanesti. Daca nu ar fi plin de mizerie si de gunoaie ar parea chiar un pesaj foarte frumos. Imaginile au fost surpinse de cei de la iubimnatura.ro si demonstreaza cat de putin pretuiesc romanii resursele naturale.

Ne batem joc de ce ne-a daruit Dumnezeu si suntem niste nerecunoscatori pentru ce am primit in grija si nu stim sa pretuim.Pe acest rau din Bacau este un adevarat dezastru ecologic si sincer nu seamana deloc a spatiu din Uniunea Europeana ci de pe undeva de prin Africa.

Sunt multi care ar dori sa aiba ceea ce avem noi si ar valorifica la maxim asemenea bogatii naturale.N-am vazut pe nimeni in campania electorala care abia s-a incheiat cu niste programe politice care faca cu adevarat ceva pentru tara asta , pentru mediu si pentru educatia ecologica a oamenilor pentru ca ce se vede pe acest rau din Bacau este de cele mai multe ori rodul , rezultatul activitatii oamenilor.
In alte tari aceste rauri sunt protejate si curatate constant , se aplica sanctiuni foarte mari celor care le polueaza si nu se ajunge niciodata la asa ceva. Este rusinos numai sa vezi asemenea imagini si sa stii ca sunt din propria ta tara.
Asta se intampla in Romania si din cauza ca autoritatile responsabile de aceste lucruri sunt de cele mai multe ori niste politruci , numiti politic care in loc sa fie pe teren si sa constate primii acest lucru ei probabil or fi fost implicati in campania electorala.
De ce nu au prezentat "stimabilii" politicieni romani niste programe legate de impactul anumitor activitati asupra mediului in Romania. Chiar nu se mai acorda atentie acestor lucruri in Romania ?
Mii de peturi sau resturi de plastic sau alte gunoaie plutesc pe malurile raurilor din Romania si se descompun usor , usor sub actiunea soarelui producand una dintre cele mai grave poluari posibile. S-a demonstrat cat de nociv este acest plastic care ajunge in corpurile animalelor sau al pestilor.
 In afara de inconstienta autoritatilor observam si inconstienta oamenilor simpli. Cum sa pescuiesti in asemenea apa ? Oare ei nu inteleg la ce riscuri se expun ?
Nici macar in timpurile comuniste cand existau mii de fabrici si uzine , potentiale poluatori industriali , raurile din Romania nu aratau asa mizerabil ca acum. Paradoxal , acele fabrici acum nu mai exista si totusi poluarea s-a marit exponential.
Un alt fenomen rusinos este folosirea malurilor apelor pe post de groapa de gunoi. Oamenii trebuie invatati ca asa isi polueaza apele freatice si se pot naste niste epidemii de toata "frumusetea".
Stim ca s-au alocat sume destul de mari in ultimul timp pentru programe ecologice de informare si de constientizare a populatiei de necesitatea pastrarii mediului curat si de riscurile poluarii. In aceste zone sa intelegem ca inca nu s-a ajuns ?

Sursa : iubimnatura.ro/dezastru-ecologic-bacau

1 comentarii:

  1. Multumim pentru publicare. Sunt multe de spus despre mizeria din Bacau. Va mai dam un exemplu http://iubimnatura.ro/primavara-bacauana-2014/

    RăspundețiȘtergere

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii