luni, 10 februarie 2014




In Romania cetatenii sunt abuzati de propriul stat prin vanzarea unui serviciu (energia electrica) conditionata de cumpararea altui produs sau serviciu indiferent ca vor sau nu.
Este o masura jenanta aflata la limita dintre santaj si practica mafiota incalcand cel putin doua legi aflate in vigoare :
1) Legea nr. 296/2004 cunoscuta si sub denumirea de Codul Consumului . In aceasta lege se specifica ca este interzisa conditionarea vanzarii catre consumator a unui produs de cumpararea unei cantitati impuse sau de cumpararea unui alt produs sau serviciu.IN CONCLUZIE cumparatorul / consumatorul cumpara numai ce vrea si daca vrea.
2) Conform legii 41/1994 daca nu detin nici un televizor nu am obligatia sa platesc nici o taxa doar posesorii au obligatia platii abonamentului TV
In practica atunci cand romanul plateste factura la energie electrica obligatoriu plateste si servicii pe care poate NU LE VREA sau NU ESTE OBLIGAT SA LE PLATEASCA.
Daca tot se plang atata ipocritii de politicieni de libertatea justitiei si aplicarea legilor in aceasta tara aceste doua legi de ce nu se aplica ?
Este un fel de suprataxare cu forta - se percep bani pentru servicii inexistente. Taxa este abuziva si prin natura platii duble a abonamentului TV : o data o platim pe factura de energie si inca o data atunci cand platim abonamentul pentru cablu TV.

O parte din bani (de ordinul milioanelor de euro) se pierd sub forma de comisioane catre companiile furnizoare de energie electrica , deci cu alte cuvinte companiile furnizoare de energie electrica sunt un fel de "recuperatori" de bani din buzunoarele noastre ale tuturor.
TVR in calitate de televiziune publica transmite si foarte multa publicitate - deci pana la urma TVR este publica sau privata ? BBC -ul nu transmite publicitate !
A nu se intelege gresit ; este nevoie ca televiziunea nationala sa existe dar nu prin :
-masuri aberante ca aceasta taxa abuziva care conditioneaza plata energiei electrice ( un serviciu vital la care nu putem renunta ) de plata abonamentului radio TV ( .... chestii fara de care putem trai)
-managementul defectuos si transformarea televiziunii nationale intr-o gaura neagra in care se scurg bani publici prin contracte oneroase sau cheltuieli exagerate
-in functie de politrucii care o conduc televiziunea romana devine rampa de lansare a campaniilor electorale si apara intersele politice a celor care o controleaza
Daca ganditi la fel si sunteti de acord cu cele spuse mai sus va rog sa semnati petitia si spuneti NU ABUZULUI VANZARII CONDITIONATE , spuneti NU TAXEI RADIO TV PE FACTURA DE ENERGIE !





0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii