vineri, 28 februarie 2014


Suspendatul

Desenele cartilor de tarot ascund uneori secrete si semnificatii ascunse iar cei care stiu cu adevarat sa le descifreze adevarata valoare se bazeaza pe un cumul de credinte vechi si ritualuri care ii ajuta sa descopere destinele oamenilor in cele trei dimensiuni ale vietii sale : trecut, prezent si viitor. Pe cartile de tarot se regasesc simboluri atat din astrologie , alchimie , filosofie cat si din religie. Practica este in egala masura gasita atat de interesanta si mistica pe cat este si de contestata si asociata cu vrajitoria si cu practicile oculte.

Suspendarea lui Traian Basescu de catre romani nu o data ci chiar de doua ori transpusa in simbolistica cartilor de tarot este asociata cu cartea Spânzuratului sau cum mai este numită Arcanul Nr.12.

Cartea are o semnficatie care nu este deloc pozitivă : de cele mai multe ori ea semnifica o stagnare, piedici , obstacole , baterea pasului pe loc ,dezamagire, umilinta, sacrificii, a fi folosit de altii, sau a se face ras.

Uneori cartea inseamna ca nimic nu se intampla , ca nu merg lucrurile mai departe indiferent de masurile si de deciziile luate si un sentiment de neputinta si neajutorare.
Semnificatia acestei carti este ca nimic nu este ceea ce pare la suprafata. Barbatul pare a fi spanzurat , dar de fapt el se afla in perfect control al situatiei. El ii vede pe toti ceilalti , cu toate problemele lor si ei il desconsidera , considerandu-l inferior.

In concluzie : este un maestru al diversiunii , al inselaciunii si al viclesugurilor ; un fel de zeu Loki din mitologia scandinava.

Aceasta carte a Spanzuratului sau Arcanul 12 este cunoscuta in Kabală drept “Apostolatul”. Arcanul nr.12 reprezinta cele 12 Semne ale Zodiacului , cele 12 Triburi ale lui Israel , cele 12 ore de coacere ale Alchimistului , cele 12 Facultati, Hidrogrnul Si-12.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii