sâmbătă, 15 februarie 2014




Într-adevăr aceasta manifestare ritualica este uimitoare si impresionanta. Aceasta se numește ZIKR sau Dhikr, ceea ce înseamnă amintire - o forma de meditatie, inaltare spirituală și mijloace prin care participantii se apropie de Allah. Principala fraza  numita Zikr / Dhikr pe care ei o spun în mod repetat este : "la Illah Illah Allah", care înseamnă "Nu există nici o divinitate în afară de Allah singurul" .

Într-adevăr oamenii cu atat de mult credință nu pot fi învinsi!Au incercat rusii care sunt totusi o forta extraordinara si s-au impiedicat de aceasta  tara de oameni mandri si uniti ! Chiar daca rusii s-au intors pe capul cecenilor spiritul acestora nu poate fi infrant !

Lasand la o parte prejudecatile si diferentele certe intre cultura noastra europeana si cea  a acestor oameni , cecenii sunt mai uniti si mai solidari de o mie de ori decat vor fi vreodata romanii. Pe undeva dansul aminteste de Ciuleandra noastra romaneasca ; pentru ceceni este un dans atat cu specific religios cat si cu caracter / specific national.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii