duminică, 16 februarie 2014


Ati avut vreodata curiozitatea de a vedea adevarata fata a regelui erou Decebal ? Blogger-ul OBedeya Dorin David Aurel Ben Aharon Cohen a introdus mai multe poze ale lui Decebal de pe Columna lui Traian intr-un simulator tridimensional 3D, mai exact in editorul 3D -Max Sculptris (Zbrush) si astfel s-a ales cu modelul tridimensional al regelui Decebal.

David Aurel a optat pentru o cat mai buna precizie stiintifica a editorului 3D in detrimentul aspectului artistic sau al imaginatiei umane. De altfel el spune pe blogul sau ca a facut acest lucru din curiozitatea de a vedea cam cum ar fi aratat cu adevarat regele dac.




Cu toate ca nu putem sti cu precizie daca reprezentarea de pe Columna lui Traian este fidela fizionomiei lui Decebal , poate doar in cazul in care artistul ar fi participat la campania militara din timpul razboaielor din Dacia ceea ce pare greu de crezut dar nu imposibil.

Pe blogul lui David Aurel se mai gasesc si alte modele 3D toate cu inspiratie daca iar ideea crearii acelui blog i-a venit cand a cautat in motorul de cautare imagini de rezolutie inalta despre daci. Atunci si-a pus intrebare de ce o natie, un popor cu atatia specialisti in IT si in grafica computerizata nu acorda mai mult respect istoriei poporului lor si stramosilor lor . Isi iubesc suficient de mult romanii originea daca ?

As spune ca istoria pe care am invatat-o noi romanii trebuie rescrisa. Mai multe generatii am invatat o istorie care sa serveasca intereselor politice si nicidecum istoria adevarata.Trebuie sa fim mandri noi romanii de mostenirea  noastra daca . Dacii sunt stramosii nostri , nu au fost asimilati de romani , nu au fost romanizati. Istoria noastra a romanilor trebuie rescrisa.

Sursa imaginilor :



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii