miercuri, 19 februarie 2014


Prin mineriada din 1990 sunt cunoscute evenimentele care au avut loc in perioada 13 – 15 iunie in Bucuresti cand fortele de ordine impreuna cu minerii ( printre ei aflandu-se si forte securiste deghizate in mineri ) au recurs la represalii impotriva protestatarilor din Piata Universitatii si a populatiei civile.

A fost o interventie brutala si sangeroasa prin care conducerea politica de atunci a pus in carca minerilor ( manipulati ce-i drept sa vina la Bucuresti si sa se dedea la violente ) represaliile indreptate nu numai impotriva protestatarilor din Piata Universitatii ci si impotriva trecatorilor nevinovati , studenti , femei , batrani.



Varianta oficiala a numarului de victime : 746 de raniti si  6 (sase) morti , 4 morti prin impuscare , un mort decedat in urma unui infarct si unul injunghiat. Ramane si atunci si acum intrebarea : aveau arme de foc minerii ca sa-i impuste sau au fost aceiasi care au tras si in ’89 ?

In anul 2004 ucrainenii au ocupat piata centrala din capitala Kiev si au cerut renumararea voturilor pentru alegerile prezidentiale din cauza unor nereguli in masa semnalate in timpul votului. La indemnul consilierilor sai rusi Leonid Kuchma este sfatuit sa trimita minerii impotriva manifestantilor din capitala. 

La presiunea occidentului se negociaza intre partea rusofona Kuchma , Ianukovici pe de o parte si tabara occidentala de partea lui Iuscenko ( Polonia , USA , etc) iar Curtea Suprema a Ucrainei declara nule alegerile si se pronunta pentru repetarea alegerilor.

Intre Leonid Kuchma si Putin era un acord neoficial ca prin orice metoda Ianukovici sa ii urmeze ca presedinte lui Kuchma. Consilierii lui Kuchma si ai lui Ianukovici erau rusi 100% trimisi special din Rusia pentru a pregati campania electorala. Doar presiunile occidentului au facut in 2004 ca in Ucraina sa nu se repete mineriadele din 1990 din Romania.

Concluzie : Iliescu este o sluga a rusilor si a KGB-ului si merita judecat pentru ce s-a intamplat daca nu in ’89 macar pentru ce s-a intamplat in iunie 1990. Dar din ce in ce mai multe dovezi vin in sprijinul vinovatiei lui Iliescu si din decembrie 1989. Acest individ , acest alogen nu ar fi trebuit niciodata sa fie presedinte al Romaniei.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii