miercuri, 19 februarie 2014


Daca in anul 2002 populatia comunei Danesti se ridica la 2.431 de locuitori tendinta natalitatii a fost intr-o continua descrestere ajungand conform recensamantului efectuat in 2011, la 2.205 locuitori .

 Pe fondul imbatranirii accelerate a populatiei si a migratiei tinerilor dupa locuri de munca in occident se nasc din ce in ce mai putini copii in satele din comuna. Din cauza pozitiei sale geografice si nefiind de o importanta strategica sau economica de o mare importanta aceasta comuna a fost neglijata de autoritatile centrale cam din totdeauna , nici pana azi neexistand un drum civilizat de acces catre aceasta comuna.

 Ca atare si dezvoltarea economica a satelor s-a facut in pasul melcului neexistand premisele unei dezvoltari durabile pentru mici afaceri sau mici intreprinderi. Fata de perioada comunista acum s-au inrautatit si asistenta medicala si invatamantul este intr-un vizibil declin si acesti factori probabil au contribuit si ei la natalitatea din ce in ce mai scazuta.

Cu toate ca zona ar putea fi dezvoltata intr-un punct turistic important avand mai multe case memoriale ale unor personalitati de vaza printre care Emil Racovita si Grigore T. Popa autoritatile nu s-au implicat serios in dezvoltarea acestei zone rurale. Autoritatile locale au hotarat ca prioritara este constructia unui nou sediu modern de primarie si au lasat asfaltarea drumului de acces catre comuna in plan secundar.

Daca autoritatile locale nu sunt inca alarmate de micsorarea natalitatii pentru moment intr-o perioada de maxim zece ani atunci cand populatia acum deja imbatranita va disparea se vor intreba cine o sa le mai plateasca impozitele si atunci e posibil sa ajunga la concluzia ca poate au gresit prioritatile . 

Autor : Fandel Mihai 08.02.2014 

http://danesti-vaslui.ziare.com/stiri/natalitate-din-ce-in-ce-mai-scazuta-in-comuna-danesti-12590

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii