miercuri, 26 februarie 2014


Daca un principat asa mic si relativ slab populat cum a fost principatul Moldovei a reusit sa se lupte cu succes si sa tina piept Imperiului Otoman secole la rand pe cand regate mai mari si mai bine organizate au sfarsit sub copitele cailor puhoaielor de turci oare cum ar fi fost ca romanii sa-si fi dat seama cu mult mai devreme ca puterea lor sta in unire ?

Urmariti acest video pe care eu personal il consider exceptional . Unitatile militare sunt bine realizate si videoclipul este emotionant. Spiritul acesta de mandrie si de patriotism trebuie sa renasca . Trebuie sa fim mandri de ce am fost si sa fim demnii urmasi ai stramosilor nostri . Istoria nu se scrie , istoria se face ! Vrem Unirea , vrem Moldova lui Stefan cel Mare reintregita !



Cum ar fi fost ca inainte de 1600 cand Mihai Viteazul a facut prima Unire (care din pacate n-a durat prea mult fiind tradat si ucis) romanii sa fi fost deja constituiti si organizati intr-un regat puternic si condus de un domnitor ca Stefan cel Mare ? Daca s-a putut folosi atat de bine doar de un mic principat  si deci o armata si resurse limitate oare cum ar fi stat lucrurile daca ar fi avut o tara de trei ori mai mare ca intindere , cu de trei ori mai multi locuitori si resurse de asemenea ?

Din pacate puterile din jurul tarilor romane n-au vrut niciodata sa se poata forma un asemenea stat care ar fi fost un pericol major pentru ambitiile si interesele lor in zona. De asta a si fost imediat dupa Unirea din 1600 tradat si ucis Mihai Viteazul pentru ca nu s-a dorit un nou pol al puterii in zona.


Avem de sa fim mandri de istoria noastra , de stramosii nostri , de genele care le purtam si de limba sfanta pe care inca o vorbim cu toate ca multi au incercat sa ne asimileze sa ne “indoaie” limba si sufletul. Limba latina insasi este o limba care se trage din limba arhaica romaneasca , din limba dacilor , stramosii nostri. 

Nu dacii au invatat latina ci dacii deja vorbeau o limba asemanatoare cu latina. Acum paradoxal pentru noi un popor ortodox prin intermediul religiei catolice limba latina , o limba pe care dacii ar intelege-o si astazi se vorbeste pe o treime de glob in bisericile catolice.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii