miercuri, 26 februarie 2014


Cine ne-a furat viitorul ? Uitati-va ce viitor stralucitor se putea vedea prin ochii lor ! Cine au fost magarii care ne-au furat acel viitor?

In timpul lui Pazvante Chiorul cand acesta avea putere deplina lucrurile erau simple si nu asa de incurcate si alambicate in politica asa cum sunt astazi. Chiorul taia si spanzura , avea un pitic pe care il punea sa-i faca treburile murdare si mai multe slugi impanzite prin toate dregatoriile.

Potera era insa instrumentul sau favorit de comanda si control al politicii romanesti. La comanda sa politica potera ii dresa pe cei care i se opuneau in politica  asa cum dresau odinioara tiganii (ursari) ursii pe la iarmarocuri sau prin noroaiele targurilor.

Mos Zagrean era un fel cap al staborului si nu iesea niciodata din cuvantul lui Pazvante Chiorul . Daca Pazvante spunea ca azi  laptele e alb si maine ca e negru mos Zagrean asa judeca , in consecinta deciziile staborului erau dictate dupa pofta si bunul plac ale lui Pazvante Chiorul.

Pazvante mai avea inca un prieten oaches adus cu sine din Tara Ungureasca de asta ii si zicea Ungurean.Acest Ungurean era hatru si posac de parca i se terminasera intotdeauna toate zilele din sac.

Impreuna cei trei oachesi alesi unul si unul pe spranceana sau pe ochi frumosi erau spaima si  cosmarul norodului romanesc. Pe unde treceau cei trei nici iarba nu mai crestea , animalele starpeau , femeile deveneau pe loc lesbiene , popii isi faceau cruci si bateau matanii , babele bolborseau descantece .


Si totusi care au fost magarii care ne-au furat un asa viitor luminos ?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii