marți, 25 februarie 2014


Putina lume stie ca locul unde s-a tinut Olimpiada de Iarna la Soci este pe locul unui genocid uitat . Un genocid al unui popor inrudit cu cecenii care se numeau Ubîh sau asa cum ii numeau  francezii Oubykh sau englezii Ubykh.

Este singurul grup etnic care a emigrat in masa in tarile din jur , majoritatea lor in Turcia dar o parte din ei au ajuns si pe meleaguri romanesti in regiunea Dobrogei. 

Chiar au ramas si toponime , numele unor sate ca Cerchez sau Lazu fiind nume specifice ale acestui popor care a devenit deja disparut ultimul vorbitor al limbii Ubîh-e Tevfik Esenç a murit in anul 1992 , limba acesta avand ceva special fiind o limba cu multe consoane , o limba foarte dificil de invatat cuiva care nu ar fi fost ubîh nativ.



Oficialii europeni si transatlantici au refuzat sa vina la aceasta Olimpiada de la Soci dand un semnal negativ despre sustinerea de catre Putin al lui Ianukovici dar poate ca ar mai fi avut un motiv pentru care sa nu se prezinte : genocidul uitat de la Soci .Ponta n-ar fi trebuit sa participe acolo din cel putin doua motive : ceea ce se intampla in Ucraina si ceea ce s-a intmplat in timpul Imperiului Tarist !

Imperiul Rus s-a ridicat in urma a prea mult Curling in treburile altor tari  ! Prea mult Curling strica domnule Putin !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii