luni, 17 februarie 2014


Mai nou pe site-ul ambasadei ruse din Chisinau "zace" o nota informativa intitulata           “Despre istoria intrarii Basarabiei in componenta Imperiului Rus (Nota informativa) “
Cel care a conceput acest text, inevitabil un rusnac “palit” in capul sau patratos de aburii de samagon parca l-a nascut prematur ca PMP-ul lui Udrea  si s-a scremut atat de tare sa convinga ( pe care-i mai slab de inger) ca rusnacii au venit ca eliberatori si ca protectori ai bietilor romani ( asa cum i-au protejat si pe ucraineni --> 7 milioane de morti prin infometare si nu se stie inca cate sute de mii de romani morti sau deportati in Siberia sau Kazakhstan).

In fine printre alte schingiuri ale istoriei in asa fel incat sa iasa un text de propaganda numa’ bun pentru analfabetii intalniti pe la 1917 rusnacul de la ambasada mai scapa o gogorita : “ românii au venit din Ungaria si au colonizat Basarabia... !!??”

Cat de imbecil poate suna asta ?  Sa recapitulam : rusii spun ca noi romanii suntem veniti din Ungaria , ungurii spun ca romanii sunt veniti din Bulgaria , bulgarii spun ca romanii sunt veniti de oriunde altundeva numai de la dansii nu ! Poate suntem veniti din cer ! Suntem copiii cerurilor si am fost parasutati aici pe acest pamant al stramosilor nostri , cei mai vechi locuitori ai Europei ca sa vezi intre ce vecini ? Vecini veniti de la dracu’n praznic in timpul migratiilor : atat ungurii cat si popoarele slave inclusiv rusii si bulgarii sunt adevaratii venetici in Europa si se intrec in teorii si aberatii prin care sa dovedeasca faptul ca noi suntem veniti din alta parte cand noi romanii suntem singurii care avem legitimitatea absoluta ca vechi stapani ai acestor locuri si pamanturi!


Din pacate n-am avut si nu avem oameni politici care sa fie in stare sa-i intrebe direct pe acesti vecini ai nostri care ne contesta continuitatea si originea noastra : cine dracu mai sunteti si voi si de unde dracu ati aparut veneticilor si cu ce drept intrebati voi urmasii navalitorilor nomazi si ai migratorilor despre cine a locuit din timpuri stravechi in aceste locuri ?

Noi nu trebuie sa ne justificam in nici un fel nici continuitatea si nici originea noastra si mai ales in fata cui ? Pentru ce sa depunem noi atata efort ca sa le explicam descendentilor unor popoare cazute ca o plaga peste batrana Europa , asemuite cu biciul lui Dumenzeu , sau ca demonii dezlantuti ai iadului veniti pentru a aduce apocalipsa ca noi suntem urmasii unui popor respectat de toata lumea antica ?


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii