luni, 10 februarie 2014

Deputatul iesean Tudor Ciuhodaru considera taxa Radio-TV neconstitutionala si discrimnatorie atat pentru beneficiari cat si pentru ceilalti operatori de radio si televiziune privati.
La data aparitiei legii 41/1994 , privind organizarea si funcţionarea Societatii Romane de Radiofuziune si Societatii Romane de Televiziune  principala sursa de informare a cetatenilor erau programele SRR si SRTV. INn contextul actual piata audiovizualului este diversificat si cetateanul are dreptul sa se informeze liber de oriunde doreste . In concluzie daca cetateanul nu doreste serviciile SRR si SRTV si totusi detine aparate / dispozitive de receptie radio sau TV nu i se poate bloca accesul liber la infomare conditionând mentinerea unei stari contractuale obligatorii cu SRR sau SRTV.

Colectarea taxei prin intermediul furnizorului de energie electrica incalca o alta lege aflata in vigoare si anume Legea nr. 296/2004 cunoscuta si sub denumirea de Codul Consumului. In aceasta lege se specifica faptul ca este interzisa conditionarea vanzarii catre consumator a unui produs de cumpararea unei cantitati impuse sau de cumpararea unui alt produs sau serviciu.

Actuala lege aflata in vigoare este considerata depasita si pentru ca intra in conflict cu alte legi existente , se constata un abuz prin vanzarea conditionata a unor servicic, incalca dreptul la libera informare indiferent de starea contractuala cu SRTV, si se face concurenta neloiala operatorilor privati.

Fandel Mihai

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii