marți, 11 februarie 2014



Yvette Larsson -  ambasadoarea Romaniei in lume



Frumoasa suedeza a vizitat prima oara Romania in anul 1985 intr-o vacanta petrecuta cu parintii si bunicii sai pe litoralul Marii Negre la Mamaia. Inca din copilarie s-a indragostit de Romania , de locurile insorite in care si-a petrecut una dintre vacantele copilariei la varsta de 13 ani.

A calatorit mult prin Europa si a locuit in mai multe tari : Franta, Norvegia , Anglia , Danemarca si Insula Reunion dupa care s-a intors in tara sa natala Suedia unde profesoara la Scoala Internationala din Helsingborg.

In Romania a revenit in luna septembrie a anului 2011 cand s-a intalnit cu un vechi prieten care a reusti sa-i starneasca din nou curiozitatea despre Romania . Din acel moment s-a reintors in tara noastra de vreo 15 ori. Strange material documentar si si-a propus sa scrie o carte despre zona Europei de Est si despre Romania care se va numi Fereastra spre sufletul meu ( A window to my soul ).

Yvette crede in potentialul romanilor , iubeste traditiile si portul traditional romanesc si apreciaza inca de la prima intalnire ospitalitatea si sufletul romanesc. A vizitat mai multe regiuni ale Romaniei este indragostita de iile romanesti si de portul traditional din regiunea Bucovinei.






0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii