duminică, 16 februarie 2014



Traim vremuri in care istoria noastra adevarata ne este ascunsa si denigrata de o anumita parte a societatii actuale cu scopul precis si intentionat de a ne rupe de originile noastre , de traditiile si cultura noastra straveche , cu scopul voit de a ne rupe radacinile si sa ne jefuiasca insasi sufletele noastre . Se intentioneaza pervetirea mostenirii noastre culturale si intoxicarea cu tot felul de neadevaruri menite sa nu ne cunoastem cu adevarat istoria . E timpul ca istoria noastra sa fie rescrisa asa cum a fost e acu adevarat nu asa cum a fost ea falsificata si ascunsa pentru a servi propagandei sau altor scopuri.
                                       
La Zlatna a fost dezvelit bustul marelui rege erou Decebal la initiativa primarului Silviu Ponoran şi a generalului Mircea Chelaru, sprijiniţi de Ion Dumitrel, eveniment cuprins în programul Congresului Spiritualităţii Româneşti. La aceasta manifestare au participat in jur de 300 de persoane iar primaria a pregatit si o masa insotita de un spectacol folcloric. De asemenea bustul a fost sfintit si s-au tinut cuvantari de catre generalul Mircea Chelaru si primarul Silviu Ponoran.

Imagini de la dezvelirea bustului :

Sculptorul acestui bust al regelui Decebal este Asandi Simion (www.sculpturaunicat.ro) din Comanesti, jud. Bacau si a realizat modelul de ipsos la initiativa si cu sprijinul Fundatiei de Inforenergetica “Sf. Apostol Andrei”-Filiala Iasi, care a pus la dipozitie gratuit modelul. Un bust similar exista in Iasi, turnat in bronz la S.C. Rancon S.R.L., care asteapta avizul unor oameni iubitori de istorie adevarata, pentru a fi amplasat intr-un loc potrivit.

La Zlatna in apropiere de străvechiul Ranistorum , locul unde imparatul roman Traian isi asezase tabara impreuna cu trupele sale si unde de altfel i-a fost adus drept trofeu capul Regelui erou , Decebal .
Soldatul roman Tiberius Claudius Maximus a primit ordinul sa-l prinda in viata pe Decebal pentru a fi purtat asa dupa cum era traditia pe strazile Romei in satisfactia plebei romane. Chiar daca Tiberius Claudius Maximus ii face lui Decebal semnul de daruire a vietii asa dupa cum se poate vedea pe columna lui Traian (degetul mare ridicat), regele dac se sinucide taindu-si gatul cu sica , sabia scurta curbat dacica.



Tiberius Claudius Maximus l-a decapitat pe Decebal si i-a taiat mana dreapta pe care i le-a prezentat imparatului Traian iar tabara romana unde s-ar fi putut intampla acest lucru se afla la Ranistorum. De altfel lui Tiberius Claudius Maximus i s-a ridicat un monument , o stela funerara in Philippi , Grecia. Pe stela sa funerara sta inscris ca el este cel care l-a capturat pe Decebal.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Responsabilitatea juridica pentru comentariile pe care le faceti pe acest site va apartine exclusiv dumneavoastra

Postări populare

Lista mea de bloguri

Comentarii